Hoogeveen zaterdag mag strijden om promotie naar 2e klasse - Officiële website Voetbalvereniging Hoogeveen

Hoogeveen zaterdag mag strijden om promotie naar 2e klasse

Hoogeveen 1

4 - 1

Veenhuizen 1

Competitie

3e klasse D

Datum

27 mei 2023 15:00

Scheidsrechter

L. Nanninga

Accommodatie

Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 1
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Opstelling

Verslag, samenvatting + reactie: Gerjo Stegeman - Foto's: Tijn Jutstra

HOOGEVEEN – Dankzij een 4-1 zege tegen het gedegradeerde Veenhuizen heeft Hoogeveen zaterdag zich verzekerd van de tweede plaats en plaatsing voor de nacompetitie. Daarin mag het alsnog promotie naar de 2e klasse proberen af te dwingen. Eerste opponent is volgende week zaterdagavond thuis tweedeklasser SV Oosterwolde.

Hoogeveen had tegen Veenhuizen aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor het toetje, maar wilde meer. De 2e plaats gaf immers recht op een thuiswedstrijd. Eenvoudig ging het echter niet. De degradant was niet van plan cadeautjes weg te geven en had na twintig seconden al op voorsprong kunnen komen via Bram Schmidt. Doelman Slot voorkwam een tegentreffer.

Ervaring Kobes wordt gemist

De ervaren Eduard Kobes werd als aanvoerder achterin node gemist en het was aan doelman Slot te danken dat de chaos achterin niet werd afgestraft. Na de eerste redding, moest hij nog twee keer actie komen om een bijna honderd procent kans onschadelijk te maken. Ook op het middenveld en voorin lukte er weinig, zodat het onverwacht een zware middag leek te worden.

Leek, want vlak voor rust brak Hoogeveen toch de wedstrijd open en ging het vervolgens snel. Een inzet van Dylano Wolters werd losgelaten door Jonathan Auwen, waarna Marcel Linthorst op de goede plek stond om het karwei af te ronden. Prompt lag twee minuten later ook de tweede treffer in het net, nadat Kevin Kerssies zich langs zijn tegenstanders rommelde en doeltreffend was.

Tweede helft formaliteit

De tweede helft was vervolgens een formaliteit, zeker nadat Sander van Veen na ruim tien minuten de stand op 3-0 bracht. Aanvoerder Robert Eisinga redde nog wel de eer voor de gasten met een fraaie treffer, maar het slotakkoord was voor Hoogeveen. De naar HODO vertrekkende Mart Pastoor kreeg alle ruimte en behield het verzicht, waarna Marcel Linthorst alleen maar het laatste tikje hoefde te geven.

Linthorst stopt

De 38-jarige Linthorst had eerder deze week besloten een punt te zetten achter zijn actieve voetballoopbaan op het veld. “Ik heb heel lang zitten twijfelen, maar uiteindelijk de knoop doorgehakt”, aldus de routinier. “Ik voetbal ook nog steeds op hoog niveau in de zaal en merk dat het wel allemaal veel wordt. De laatste weken merk ik steeds meer dat mijn spieren niet meer zo snel herstellen als vroeger. Ik speel de laatste weken ook minder minuten en als zich dat volgend seizoen zo voortzet, denk ik niet dat ik daar gelukkig van wordt. Ik weet van mezelf dat ik ook niet de makkelijkste ben als ik er naast sta en dat wil ik mijn teamgenoten ook niet aandoen. Ik ben geen type om de laatste vijftien minuten nog even in te vallen. Daar ben ik veel te fanatiek voor.”

Oosterwolde eerste tegenstander

Linthorst krijg in de nacompetitie de kans om zijn doelpuntentotaal nog wat verder op te schroeven. De eerste horde die genomen moet worden is SV Oosterwolde dat als elfde eindigde in de 2e klasse L. De wedstrijd wordt zaterdagvond gespeeld, omdat overdag de KNVB bekerfinaledag op het complex van Hoogeveen wordt gespeeld. De wedstrijd zal ook live worden uitgezonden door Hoogeveen TV.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!