2010-2020

2010-2020

In het seizoen 2010-2011 bekroont Hoogeveen de rentree in de Hoofdklasse met handhaving. Op de laatste speeldag weet men de nacompetitie om degradatie te voorkomen door met 6-1 te winnen van FVC.

Het was ook het laatste seizoen op het oude complex. Met de nodige weemoed werd er afscheid genomen en gestart met de sloop.

VV Hoogeveen sloop oude complex

VV Hoogeveen sloop oude complex

VV Hoogeveen sloop oude complex

In het seizoen 2011-2012 strijdt men het hele seizoen tegen degradatie, maar weet men zich via de nacompetitie te handhaven. Eerst wordt SC Erica verslagen en vervolgens is men ook de betere in een tweeluik met FVC. Men speelt dat seizoen op de oude accomodatie van HZVV.
Donderdag 8 december 2011 werd het hoogste punt bereikt van de nieuwe accommodatie. Het jongste lid (Revano Heet) en het oudste lid (Piet Scholten) hesen de vlag. In het clubhuis konden de bouwvakkers genieten van een ouderwetse stampot.

VV Hoogeveen hoogste punt nieuwe accomodatie

Ook werd bekend dat Hoogeveen in het seizoen 2012-2013 weer zou terugkeren in het standaard zaterdagvoetbal. Een historisch moment. Dertig jaar terug, in 1982, had de zaterdagafdeling zich afgescheiden en ging verder als VV De Weide. De ploeg werd getraind door Rudie Pol en eindigde meteen knap als tweede in de 5e klasse achterkampioen Veenhuizen. Vervolgens was men in de nacompetitie nog dichtbij promotie, maar werd er in de finale na strafschoppen verloren van De Lauwers.

VV Hoogeveen zaterdag 2012-2013
Hoogeveen zaterdag 2012-2013

Het seizoen 2012-2013 betekende ook de start van een nieuw tijdperk op de nieuwe accomodatie. Deze werd op 31 augustus 2012 officieel geopend. Dit gebeurde door de jongste jeugd van de vereniging. Zij lieten op het hoofdveld blauwwitte ballonnen op. Wethouder Klaas Smid gaf het startteken. Een dag later was de open dag. Vele Hoogeveners en andere belangstellenden maakten gebruik van de mogelijkheid het nieuwe complex te bekijken.
VV Hoogeveen Opening nieuwe accomodatie 31-08-2012

VV Hoogeveen nieuwe accomodatie 31-08-2012

VV Hoogeveen nieuwe accomodatie 31-08-2012

Voor Hoogeveen zondag was het wederom een zwaar seizoen in de Hoofdklasse. Al snel werd duidelijk dat men wederom via de nacompetitie het vege lijf moest zien te redden en dat klukte opnieuw. Net als een jaar eerder werd eerst SC Erica verslagen, waarna men zich tegen SC Joure definitief veilig speelde. Het was tevens het laatste seizoen van trainer Berry Zandink, die na vijf seizoenen af nam.


Wel werd dat seizoen voor de vijfde keer het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi gewonnen. In de finale werd Nieuw Buinen met 5-1 verslagen.

VV Hoogeveen - winnaar Protos Weering Toernooi 2012

Bestuurlijk veranderde er ook het nodige. Henri Zwiers besloot in februari 2013 te stoppen. Zijn taken werden tijdelijk waargenomen door Martin Poppen en later Roel Zuidema.

In het seizoen 2013-2014 startte Casper Goedkoop als opvolger van Berry Zandink bij Hoogeveen zondag. John Kikkert werd zijn assistent. Het was tevens de start van Hoogeveen TV. In de eerste aflevering sprak Gerjo Stegeman met de nieuwe trainer.


VV Hoogeveen Casper Goedkoop
Casper Goedkoop

De verwachtingen waren hoog gespannen. Dit kwam mede door de komst van Robert Fik. De spits speelde eerder in de jeugd bij Hoogeveen en maakte bij WKE furore in de Topklasse. De hoge verwachtingen konden echter niet worden waargemaakt. Goedkoop slaagde er niet in een eenheid te smeden en Hoogeveen streed opnieuw tegen degradatie. Opnieuw moest men zich via de nacompetitie proberen te handhaven. Deze keer lukte dat echter niet. Van VKW werd nog gewonnen, maar tegen het Groesbeekse Germania ging het fout en volgde degradatie naar de eerste klasse.

VV Hoogeveen degradatie 2014 (Rik de Lange)
Rik de Lange treurt met zijn dochtertje na de degradatie

Vreugde is er bij Hoogeveen zaterdag. In het tweede seizoen lukt het wel om te promoveren naar de vierde klasse. In de competitie eindigt men als derde. In de nacompetitie wordt Eastermar echter in een tweeluik verslagen en is promotie een feit.
VV Hoogeveen promotie Hoogeveen zaterdag 2014Zondag 21 juli overleedt Ted de Haas. De Haas was twee periodes voorzitter van onze club. De Haas was in zijn eerste periode van 1972 t/m 1977 voorzitter. Een jaar na zijn aftreden werd het vlaggenschip landskampioen bij de zondagamateurs. Zijn zoon Ron de Haas maakte destijds deel uit van dat elftal dat de plaats Hoogeveen op de voetbalkaart zette.
De Haas was een markante voorzitter. Zo nam hij niet snel een blad voor de mond hetgeen hem vrienden, maar ook vijanden opleverde. Altijd deed hij alles echter in het belang van zijn club.
Halverwege de jaren negentig keerde De Haas terug als voorzitter. In de media werd zelfs gesproken van een coup. De kritiek verstomde echter snel mede dankzij de sportieve successen. De club was afgezakt naar de tweede klasse maar keerde onder leiding van Jan Wielink terug in de Hoofdklasse. Voor De Haas het teken om zijn ambities niet onder stoelen of banken te steken. Hij nam zelfs de woorden 'betaald voetbal' in de mond hetgeen meteen weer tot grote krantenkoppen leidde in de regionale media.
De Haas werd in die tijd gesteund door Hilbert Broer Mulder. Het overlijden van deze clubman in 1998 was dan ook een grote klap. Ook sportief ging het minder en volgden er twee degradaties. In juni 1999 nam De Haas dan ook het besluit de voorzittershamer over te dragen aan Ko Hars.
Ted de Haas werd 83 jaar.

VV Hoogeveen Ted de Haas

In december 2013 overleed een andere markante bestuurder in de persoon van Hennie Buurmeijer. Buurmeijer was jarenlang betrokken bij onze club. Hij was een gedreven bestuurder en vervulde dan ook diverse bestuursfuncties tot in de jaren tachtig. Dit moest allemaal heel precies en nauwkeurig gebeuren. Een andere ere-lid, Piet Scholten, beschreef dit twee jaar geleden als volgt: ,,Groeneveld was destijds voorzitter. Tijdens een vergadering gingen we dan zitten en merkte Groeneveld op dat we even een kopje koffie gingen drinken en dat hij alles al geregeld had. Daarna werd er alleen nog over voetbal gepraat. Een agenda en notulen waren er niet. Met de komst van Hennie Buurmeijer in het bestuur veranderde dat later. Hij was daar altijd heel erg precies in.
Later was hij jarenlang voorzitter van de stichting Vriendenclub, dat de eerste selectie financieel ondersteunt. Ook was hij zeer actief voor de PvdA.

Op donderdag 17 juli 2014 was er opnieuw triest nieuws toen Piet Scholten op 88-jarige leeftijd kwam te overlijden. Scholten was het oudste lid van voetbalvereniging Hoogeveen en tussen 1946 en 1960 lid van diverse commissies en van 1950 tot 1970 ook bestuurslid. Later was hij consul van de club voor de KNVB en van 1980 tot 2001 hoofdconsul van de regio Hoogeveen voor de KNVB. Daarnaast verzorgde hij lange tijd de velden en de materialen en zorgde hij voor een goede ontvangst van de diverse elftallen. Kortom, een clubman in hart en nieren. Hiervoor kreeg hij in 2004 al eens een Koninklijke onderscheiding.

VV Hoogeveen Piet Scholten

Op weg naar zijn laatste rustplaats werd nog eenmaal het sportpark bezocht. Daar werd door een groot aantal leden een erehaag gevormd en kreeg Piet nog eenmaal een welverdiend applaus. Een waardig afscheid.

VV Hoogeveen begrafenis Piet Scholten 23-07-2014

Aan de samenwerking met Casper Goedkoop kwam aan het begin van het seizoen 2014-2015  al na één seizoen een eind. De inwoner van Vries kreeg de kans om aan de slag te gaan als trainer van de beloften van FC Groningen. Het bestuur van Hoogeveen werkte mee aan deze overgang. Assistent John Kikkert nam tijdelijk de honeurs waar en vormde vervolgens een trainersduo met Theo Metz. De 65-jarige Metz keerde hierdoor na 21 jaar terug bij Hoogeveen. In de seizoenen 1991-1992 en 1992-1993 was hij al eens hoofdtrainer van de blauwwitten.

VV Hoogeveen John Kikkert en Theo Metz
John Kikkert & Theo Metz

Onder leiding van het nieuwe trainersduo doet Hoogeveen het zeker niet onverdienstelijk. Men eindigt als tweede achter kampioen Dieze West. Wel mag men in de nacompetitie strijden om promotie naar de Hoofdklasse. Een snelle terugkeer blijft echter uit. Van AFC Arnhem wordt twee keer verloren.
De opmars van Hoogeveen zaterdag zet inmiddels voort. De ploeg van trainer Rudie Pol eindigt als tweede achter SC Elim hetgeen voldoende is om te promoveren naar de derde klasse. Op zaterdag 2 mei 2015 is promotie een feit na een zege tegen Willemsoord.

VV Hoogeveen promotie Hoogeveen zaterdag 02-05-2015

Halverwege november 2014 wordt bekend dat Carlo van der Weij de nieuwe voorzitter wordt. De 43-jarige Van der Weij neemt hiermee de voorzittershamer over van Roel Zuidema die tijdelijk de honneurs waarnam.

VV Hoogeveen Carlo van der Weij
Carlo van der Weij

Op hetzelfde moment werden er ook twee nieuwe ereleden benoemd. De leden van voetbalvereniging Hoogeveen stemden in met het voorstel van het bestuur om Aaldert Kleine en Roelof Oostindiën te benoemen tot erelid van de club.
Roelof Oostindiën verzorgt sinds jaar en dag de ledenadministratie, is nog steeds secretaris en maakt ook de facturen voor de sponsoren. Daarnaast is hij vraagbaak voor allerlei zaken en is hij achter de schermen onmisbaar.
Aaldert Kleine is sinds mensenheugenis de kastelein van de club, die z’n werk op zijn eigen rustige wijze invult. Hij is erg belangrijk voor de sfeer in het clubhuis en men doet eigenlijk nooit een vergeefs beroep op hem.

VV Hoogeveen ereleden Aaldert Kleine en Roelof Oostindien (2014)
Aaldert Kleine & Roelof Oostindiën

Op 30 december 2014 overleed Nico Timmermans op 83-jarige leeftijd. Timmermans was erelid van de club. In november 1987 werd hij hier tijdens de ledenvergadering uitgebreid voor gehuldigd.
Toen Nico Timmermans in 1953 in Hoogeveen kwam wonen kon hij niet bevroeden dat hij later benoemd zou worden als erelid vanwege 25 jaar trouwe dienst als algemeen secretaris. Als oud supporter van de eersteklasser Quick Nijmegen was Hoogeveen, dat toen in de vierde klasse speelde, een enorme stap terug. Toch was zijn regelmatige aanwezigheid in het Spaarbankbos (toenmalige sportpark van Hoogeveen, red.) deze en gene niet ontgaan. In 1962 werd hij gevraagd lid te worden en zitting te nemen in de elftalcommissie. Snel daarop aanvaarde hij de functie van algemeen secretaris, onervaren als hij was, maar het bleek de juiste man op de juiste plaats. Als algemeen secretaris regelde hij ook nog het wedstrijdsecretariaat. Daarnaast was hij als omroeper jarenlang het vaste stemgeluid tijdens de thuiswedstrijden op zondagmiddag. Zo maakte Timmermans ook deel uit van het bestuur dat in 1978 het landskampioenschap bij de zondagamateurs mocht vieren.

VV Hoogeveen - Nico Timmermans
Nico Timmermans

Op 29 maart 2015 overleed met Reinder Oostra opnieuw een erelid. Oostra is vele jaren penningmeester geweest vanaf de jaren ’60 tot in de jaren ’80. In het seizoen ’65-’66 was hij speler van Hoogeveen-5, dat toen net als vele andere teams in dat seizoen het kampioenschap mocht vieren. In de periode dat hij penningmeester was, is er veel tot stand gekomen bij de vereniging, zoals de verhuizing van het Spaarbankbos naar het Bentinckspark en de opmars van zondag-1 vanaf de 3e klasse KNVB tot het landskampioenschap van Nederland bij de zondagamateurs in 1978. Reinder heeft het allemaal van heel nabij meegemaakt.
Naast bestuurslid heeft hij zich ook ingezet als vrijwilliger bij de Drentse Rijwielvierdaagse, waar hij met name op facilitair gebied zijn mannetje stond. Ook maakte hij jaren deel uit van de werkgroep accommodatie, waar na de verhuizing naar het Bentinckspark in de loop der jaren het hoofdveld werd omgetoverd tot een warm en aansprekend stadion.

VV Hoogeveen Reinder Oostra
Reinder Oostra (rechts) krijgt een onderscheiding van de KNVB van Jan van Driel.

In de zomer van 2015 maakt Hoogeveen bekend te gaan starten met een auti-team. Bij de doelgroep moet gedacht worden aan kinderen die ASS, PDD-NOS, ADD, ODD, MCDD, obesitas, Asperger, ADHD etc. hebben.

Sportief verloopt het seizoen 2015-2016 zeer teleurstellend. Hoogeveen zondag eindigt slechts als zesde in de eerste klasse en plaatst zich ook niet voor de nacompetitie. Hoogeveen zaterdag kent ook een dramatisch seizoen. Met een selectie vol routine zijn de verwachtingen in de derde klasse hoog gespannen. Met twee zeges is de opening van het seizoen ook nog hoopgevend. Daarna komt de klas erin en degradeert de ploeg van trainer Rudie Pol na één seizoen alweer naar de vierde klasse. Het is tevens het laatste seizoen van Pol, die wordt opgevolgd door Edward Sabandar.

In november 2015 is de club in rouw als Martijn Doldersum op 41-jarige leeftijd komt te overlijden aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Martijn doorliep de hele jeugdopleiding bij onze club. Na uitstapjes bij Hollandscheveld en Zuidwolde keerde hij terug bij onze club in het eerste elftal. Hij groeide uit tot een vaste steunpilaar in de defensie en was ook aanvoerder. In 2002 maakte hij de overstap naar WKE. Hier beleefde hij zijn meest succesvolle jaren met als hoogtepunt het landskampioenschap bij de amateurs in 2009. Hij sloot zijn carrière af bij MSC.
In het seizoen 2012-2013 was Martijn trainer van onze A1. Aan het eind van dat seizoen werd bekend dat Martijn aan de spierziekte ALS leed. Hij onderging meerdere onderzoeken in Utrecht, om te helpen de oorzaak te vinden van de ziekte. Ook beklom hij twee de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS.

VV Hoogeveen Martijn Doldersum

In het seizoen 2016-2017 eindigt Hoogeveen zondag als derde in de eerste klasse. Deze klassering blijkt niet voldoende te zijn voor een plek in de nacompetitie. Het is ook het laatste seizoen van het trainersduo John Kikkert en Theo Metz. Hoogtepunt dat seizoen is de bekerwedstrijd tegen HZVV. Op 19 november 2016 verliest Hoogeveen de kraker tegen de buurman met 1-2, maar de entourage is met 2500 toeschouwers fantastisch.Hoogeveen - HZVV 17-11-2016

Hoogeveen zaterdag keert na één seizoen onder leiding van Edward Sabandar terug in de derde klasse. In de competitie eindigt men als tweede achter FDS. In de nacompetitie treft men Borger in een tweeluik. In de eerste wedstrijd beslist Hoogeveen al de strijd door met maar liefst 9-0 te winnen van de derdeklasser. Het tweede duel is vervolgens slechts een formailiteit.

 Promotie Hoogeveen zaterdag 2017

In november 2017 wordt bekend dat Nico Haak de nieuwe trainer van Hoogeveen zondag wordt. De 35-jarige trainer komt over van VV Emmen waar hij bezig is aan zijn derde seizoen.

VV Hoogeveen Nico Haak
Nico Haak

Begin januari 2017 bereikte ons het trieste bericht dat Ben Zuidema op 69-jarige leeftijd is overleden. Ben heeft zich jarenlang ingezet voor onze vereniging. In 1988 trad hij toe tot het bestuur als penningmeester. Drie jaar later werd hij voorzitter als opvolger van Age Spaan. Een functie die hij vier jaar invulde. In 2003 was hij als adviseur ook nog betrokken bij de vorming van een nieuw bestuur.

28 augustus 2017 bereikte ons het trieste bericht dat Ko Hars op veel te jonge leeftijd was overleden. Ko heeft ontzettend veel betekend voor onze club.
In de jaren negentig kwam Ko als voetbalvader binnen bij onze club. Zijn zoons Marvin, Randy en Leroy speelden in de jeugd. Al snel raakte hij betrokken bij de organisatie en werd hij jeugdvoorzitter en trad hij toe tot het hoofdbestuur. Zijn hart lag dan ook vooral bij de jeugd.
Hij liep echter niet weg als het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid. Dat leidde er uiteindelijk toe dat de ledenvergadering hem op 12 juli 1999 benoemde tot voorzitter. Het was een roerige tijd. Het vlaggenschip was gedegradeerd van de Hoofdklasse naar de tweede klasse. Onder het voorzitterschap van Ko werd het verloren gegane terrein echter ook weer herwonnen binnen twee seizoenen.
Daarnaast maakte hij zich sterk voor een nieuwe accommodatie. Het werd een hele strijd, die uiteindelijk een groot aantal jaren duurde en niet binnen zijn tijd als voorzitter werd gerealiseerd. In 2003 stopte hij als voorzitter en werd hij opgevolgd door Klaas Smid.
Ko bleef zich echter inzetten voor de club en met name voor de jeugd. Hij werd zelfs even weer jeugdvoorzitter en keerde later weer terug in het bestuur. Ze stuurde hij de kantinecommissie aan. Dit ondanks de tegenslagen die hij als ondernemer kreeg te verwerken.
Het laatste ‘kunststukje’ van Ko had toch weer te maken met de jeugd. In 2010 startte hij een voetbalschool op zondag op. Talentvolle voetballers uit de omgeving kregen hier de kans zich verder te ontwikkelen. Het was de start van een succesvol project, waar Ko met recht trots op mocht zijn. Het vormde de basis voor het huidige succes van voetbalschool Hoogeveensche Boys.
Ko werd 62 jaar. 

VV Hoogeveen Ko Hars

De jaargang 2017-2018 zou een overgetelijk seizoen worden. Voor het eerst sinds zeventien jaar kon er weer een kampioenschap worden gevierd en keerde Hoogeveen terug in de Hoofdklasse. De competitiestart was nog aarzelend, daarna werd er echter een uitstekende reeks ingezet. De eerste periodetitel werd gewonnen en de concurrenten Alcides en Emmen werden op ruime achterstand gezet. Na de winterstop kwam er zand in de motor en slonk de achterstand snel. Alcides wist de ploeg van Nico Haak zelfs te achterhalen. Zondag 15 april 2018 stonden beide concurrenten tegenover elkaar. Hoogeveen won met 1-3 en had de titelkansen weer in eigen hand. Vervolgens maakte men geen fout meer. Zondag 20 mei, één speelronde voor het eind, kon de vlag in top. Alcides verloor verrassend tegen Noordster. Hoogeveen speelde zelf een moeizame wedstrijd tegen Bergum, maar won in de slotfase wel. Een groot feest barstte los.VV Hoogeveen Andy Kreeft kampioenschap 20-05-2018

VV Hoogeveen kampioenschap 20-05-2018

Ook Hoogeveen zaterdag was tot de laatste speeldag in de race om de titel. Vijf ploegen deden tot het laatste mee om de titel in de derde klasse. In de slotwedstrijd verloor men echter kansloos van Tonego dat met 1-4 won en de terechte kampioen werd. Extra zuur voor Hoogeveen was het feit dat men ook naast de nacompetitie greep.

Tijdens de algemene ledenvergadering van november 2018 heeft VV Hoogeveen afscheid genomen van Roel Zuidema als bestuurslid. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot. Zuidema werd namelijk benoemd tot erelid. Hij werd geprezen om zijn vele verdiensten voor de club. In de jaren zestig en zeventig als speler en later als vrijwilliger en bestuurslid. ‘Roel is goud waard voor de club. Hij heeft al diverse functies bekleed en de lijst met anekdotes en werkzaamheden is dan ook oneindig. In moeilijke tijden heeft hij mede de club op de been gehouden en dat heeft er toe geleid dat we hier nu in betere tijden weer de nodige successen kunnen vieren’, prees Van der Weij het aftredend bestuurslid.
Zuidema blijft wel actief als vrijwilliger bij de club.

VV Hoogeveen Roel Zuidema erelid

Het seizoen 2018-2019 verliep ook boven verwachting. Hoogeveen zondag kende als promovendus een ongekend seizoen in de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Nico Haak verraste iedereen door de eerste periodetitel te winnen. Lange tijd wist men de koppositie vast te houden. Na de winterstop ging het echter minder. Toch bleef men tot de laatste competiedag meedoen om de titel. Die ging uiteindelijk naar het Beverwijkse DEM. Hoogeveen eindigde knap als tweede en mocht zich gaan richting op de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie. Hierin was OJC Rosmalen in een tweeluik tweemaal te sterk.
In de voorbereiding werd de AH Offerein Bokaal gewonnen. HZVV werd na strafschoppen verslagen. In de beker trof men de buurman opnieuw. Na een 1-1 eindstand werd er opnieuw na strafschoppen gewonnen. In de kwartfinale verloor men na een zeer discutabel doelpunt van Flevo Boys.

Hoogeveen zondag 2018-2019
Hoogeveen zondag 2018-2019: Achter v.l.n.r.: Enrico Schonewille, Dominique Wiffers, Sadik Spijodic, Yorno Lunenborg, Levon van Dijk, Twan Berends, Andy Kreeft, Dylan Bezuyen, Resmon Roemahlewang. Midden v.l.n.r.: Algret Smit, Marco Hartman, Mesud Yildirim, Rudie Pol, Nico Haak, Patrick Sulmann, Sebastian Kleinheerenbrink, Daniël Manning, Jan Beekelaar. Voor v.l.n.r.: Björn Zwikker, Tom Heerkes, Thomas Reinders, Kevin Borgman, Nick Borgman, Youri Smit, Jelmer Wierenga, Remco Bos, Shakki Mohamed. Op de foto ontbreken: Rob Coulier, Nico Schulting, Thom Scheper. Foto: Gerjo Stegeman.

Hoogeveen zaterdag moest de titelkoers door een slechte start van de competitie als snel laten varen. De ploeg van trainer Edward Sabandar eindigde uiteindelijk als vierde in de derde klasse, maar plaatste zich deze keer wel voor de nacompetitie. Hierin werd in spannend duel met 2-1 verloren van LTC.

Het seizoen 2019-2020 werd een historisch seizoen. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog kon het seizoen niet worden afgemaakt. In januari 2020 kwamen uit China de eerste verontrustende berichten over een virus, genaamd Covid-19, dat de hele wereld in haar greep zou krijgen. Eind februari bereikte het coronavirus ook Nederland. Er werden tot dan ongekende maatregelen genomen. Zo kondigde minister-president Mark Rutte op 12 maart 2020 aan dat alle sportwedstrijden tot nader orde zouden worden afgelast. Later sloten ook alle scholen en horeca. Iedereen moest zoveel mogelijk thuisblijven. 31 maart zette de KNVB een definitieve streep door alle competities. Deze werden vervolgen als niet gespeeld beschouwd.
Woensdag 29 april was vervolgens een hele bijzondere dag. De club vierde in stilte haar 90-jarig bestaan. Daarnaast mocht de jeugd t/m 12 jaar die dag voor het eerst weer trainen. De bal rolde weer. Later volgde ook de jeugd t/m 18 jaar. Zij moesten wel anderhalve meter afstand van elkaar houden. Het paste in de ‘anderhalve meter samenleving’ waarin we toen noodgedwongen leefden.


Sportief ging het in dat seizoen lange tijd goed. Hoogeveen zondag leek een passend vervolg te geven aan het succesvolle voorgaande seizoen in de Hoofdklasse. Na een stroeve start kwam men echt op dreef een bestormde de ploeg van trainer Nico Haak de kop van de ranglijst. Die werd uiteindelijk ook behaald. Grote revelatie was de 19-jarige Jearl Margaritha. De aanvaller was overgekomen van FC Emmen en groeide uit tot de grote smaakmaker. In 13 competitieduels scoorde hij 11 keer. Hoogeveen leek een goed geoliede machine en werd door velen rond de winterstop getipt als titelkandidaat nummer 1. 
In de winterstop ging men traditioneel de zaal in om deel te nemen aan het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Ook hier vermaakte men het publiek, al lukte het niet om zich rechtsreeks voor de finaledag te plaatsen. Via een tussenronde lukte dat alsnog. Op de finaledag ging het eerst moeizaam, maar uiteindelijk stond men er en werd de finale gehaald. Hierin werd Noordscheschut met 3-0 verslagen, waardoor voor de zesde keer in de historie dit prestigieuze toernooi werd gewonnen.


Het waren tevens de laatste minuten van Jearl Margaritha in het blauwwitte shirt. Zijn prestaties waren niet onopgemerkt gebleven en uiteindelijk vertrok hij naar Almere City. Een enorme aderlating zoals later zou blijken. Hoogeveen was geen schim meer van de ploeg van voor de winterstop. Van de zes wedstrijden werd er slechts één gewonnen, waardoor de titelkansen als sneeuw voor de zon verdwenen. Op zondag 8 maart werd er in Leidschendam met 4-1 verloren van RKAVV. Het bleek uiteindelijk de laatste wedstrijd te zijn van het seizoen.
Wel werd de kwartfinale van de districtsbeker gehaald. Ook dit toernooi haalde echter niet het einde, waardoor we nooit zullen weten of de vierde bekerzege in de historie een feit was geworden.
Hoogeveen zaterdag speelde opnieuw in de derde klasse. Na een nederlaag op de eerste speeldag bleef met lange tijd ongeslagen. Men bleef hierdoor in het spoor van het ongenaakbare Achilles 1894. De Assenaren waren een jaar eerder vanwege financiële problemen gestopt in de zondaghoofdklasse, waardoor het zaterdagelftal het nieuwe vlaggenschip werd. Voor de winterstop kende Hoogeveen een slechte reeks, waardoor een kampioenschap al snel uit beeld raakte. Op 7 maart speelde men de laatste wedstrijd. In een waar spektakel werd ZZVV ver in de blessuretijd met 3-2 verslagen. Men eindigde het afgebroken seizoen op een tweede plaats.
Indruk maakte men tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Op doelsaldo werd de finaledag op een haar na gemist. 

De standen in de Hoofdklasse A en Derde Klasse D op het moment dat de competitie werd afgebroken.

Eindstanden_afgebroken_seizoen_2019-2020.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!