2020-2030 - Officiële website Voetbalvereniging Hoogeveen

2020-2030

2020-2021

Het eerste seizoen in het nieuwe decennium werd net als het seizoen ervoor opnieuw niet afgemaakt door het Corona-virus dat de wereld teisterde. De voorbereiding begon nog enigszins hoopvol. De 9e editie van het Offerein Voetbaltoernooi kon geen doorgang vinden, maar geoefend werd er wel. Uiteindelijk startte de competitie ook. Toeschouwers moesten zich van tevoren registreren en waren in beperkte mate welkom.

Hoogeveen zondag nam voor het eerst sinds 2012 weer deel aan de landelijke KNVB beker. Mede dankzij een wereldgoal van Kjelt Engbers was men dichtbij een stunt tegen Derdedivisionist DOVO. Twee keer kwam men op voorsprong, maar na negentig minuten en verlenging stond er een 2-2 stand op het scorebord. De gasten uit Veenendaal namen de strafschoppen uiteindelijk beter.


Als snel liep het aantal besmettingen weer op. In eerste instantie kon er nog gevoetbald worden, maar dan zonder publiek. Het leidde tot spookachtige taferelen en de eerste live-uitzending van Hoogeveen TV. De wedstrijd Hoogeveen – RKZVC werd live uitgezonden voor de supporters thuis. Het was op 11 oktober 2021 meteen de laatste wedstrijd. Het seizoen werd opnieuw afgebroken en uiteindelijk opnieuw niet uitgespeeld. Zowel Hoogeveen zondag als Hoogeveen zaterdag stonden op dat moment tweede in respectievelijk de Hoofdklasse en derde klasse.

Eindstanden afgebroken seizoen 2020-2021

Eindstand_Hoofdklasse_en_derde_klasse_2020-2021.jpg

Bij gebrek aan voetbal en kantineopkomsten moest er nagedacht worden over andere activiteiten. Onder aanvoering van Gerjo Stegeman en Rob Klooster gebeurde dat. Hoogeveen TV kwam met een aantal online familieavonden. Er werd bescheiden gestart met een PubQuiz, waarna er vervolgens steeds nieuwe stappen werden gezet met bijvoorbeeld een bingo, rad van avontuur en een voetbalquiz. Uiteindelijk waren er acht live uitzendingen die een groot succes werden. 29 december was er een grote Eindejaarsavond waar ook de verkiezing van het ‘Doelpunt van het jaar’ het levenslicht zag. De eerste editie werd gewonnen door Kjelt Engbers.

 

Rob_Klooster_en_Gerjo_Stegeman_Hoogeveen_TV.jpg

De maatschappelijke rol werd hierbij ook niet vergeten. Zondag 21 februari werden de bewoners van zorgcentrum Weidesteyn in samenwerking met Eetcafé de Beurs namelijk getrakteerd op een snertmaaltijd die betaald werd van de opbrengst van een voetbalquiz. Ook werd er een Discovery Tour georganiseerd en was Juan Navarro twee maand lang live te volgen via Facebook met zijn actie ‘Stappen voor de blauwen’ waarmee hij geld inzamelde voor de club.

" allowfullscreen="allowfullscreen" style="width: 100%;">


2021-2022

Het corona-virus beheerste nog steeds de maatschappij en zorgde voor de nodige beperkingen. Toch kon het seizoen worden opgestart. Ze kon na een jaar afwezigheid de 9e editie van het Offerein Voetbaltoernooi weer plaatsvinden. Hoogeveen zondag eindigde bij de AH Offerein Bokaal als derde achter Pelikaan S en winnaar HZVV. De Paviljoen Nijstad Cup werd gewonnen door LTC dat in de finale Achilles 1894 versloeg. Hoogeveen zaterdag eindigde als derde.

Bij Hoogeveen zaterdag startte Niels van 't Hoog als nieuwe trainer. Na vijf seizoenen was er eind mei een barupt einde gekomen aan de ssamenwerking met Edward Sabandar.   Danny van der Sleen vertelde er destijds het volgende over namens de technische commissie: “We hebben destijds bewust het contract met twee seizoenen verlengd. Dit seizoen merkten we echter dat het, ondanks dat we nauwelijks wedstrijden hebben gespeeld, moeizamer ging. We hebben hier al eerder met elkaar in alle openheid over gesproken. Uiteindelijk zijn we deze week tot de conclusie gekomen dat een zesde seizoen niet verstandig is, omdat de chemie steeds minder werd. Je kunt dan met dit in je achterhoofd aan het nieuwe seizoen gaan beginnen, maar dat leek ons niet verstandig. Uiteindelijk zijn we dan ook samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om nu te stoppen.”

De 37-jarige Van 't Hoog was afkomstig van Mariënberg.


De competitie verliep wisselvallig voor Hoogeveen zaterdag. Wel versloeg het als enige kampioen Nieuwleusen dat verder alle wedstrijden won. Uiteindelijk eindigde men als vierde en greep men ook naast een plek in de nacompetitie. Het contract met Van 't Hoog werd niet verlengd. Hij zou worden opgevolgd door Herman Schonewille.

Hoogeveen zondag kende onder leiding van Nico Haak (vijfde seizoen) een droomstart in de Hoofdklasse.  De ploeg won de eerste zeven wedstrijden, won de 1e periodetitel en verloor pas op 28 november voor het eerst. Dat was tegen TOGB (2-3). Deze wedstrijd werd vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. Een week later werd de competitie weer afgebroken. Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi ging om die reden voor het tweede achtereenvolgende jaar ook niet door. 6 februari kon er weer gevoetbald worden. Hoogeveen won overtuigend met 3-0 van Velsen. daarna ging het echter minder. De ruime voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, mede doordat TOGB een ongekende reeks van vijftien overwinning op een rij neerzette. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs mocht zich uiteindelijk dan ook kronen tot kampioen. Hoogeveen eindigde als derde en moest in de nacompetitie over twee duels haar meerdere erkennen in Hoogland.

Nieuw dit seizoen was het feit dat Hoogeveen TV alle wedstrijden van Hoogeveen zondag live uitzond. Het werd een doorslaand succes. Hoogeveen TV was sowieso actief. Naast het verslaan van de wedstrijden werden er ook weer drie Hoogeveen TV Familieavonden georganiseerd. Ook was men actief voor andere verenigingen uit de regio. Daarnaast was er een speciale uitzending bij de start van het seizoen: Hoogeveen TV De Aftrap.  Jan Beekelaar en Rob Coulier werden tijdens deze avond benoemd tot lid van verdienste. Daarnaast was er een interview met Thomas Reinders die de overstap maakte naar tweededivisionist HHC Hardenberg.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!