2020-2030

2020-2021

Het eerste seizoen in het nieuwe decennium werd net als het seizoen ervoor opnieuw niet afgemaakt door het Corona-virus dat de wereld teisterde. De voorbereiding begon nog enigszins hoopvol. De 9e editie van het Offerein Voetbaltoernooi kon geen doorgang vinden, maar geoefend werd er wel. Uiteindelijk startte de competitie ook. Toeschouwers moesten zich van tevoren registreren en waren in beperkte mate welkom.

Hoogeveen zondag nam voor het eerst sinds 2012 weer deel aan de landelijke KNVB beker. Mede dankzij een wereldgoal van Kjelt Engbers was men dichtbij een stunt tegen Derdedivisionist DOVO. Twee keer kwam men op voorsprong, maar na negentig minuten en verlenging stond er een 2-2 stand op het scorebord. De gasten uit Veenendaal namen de strafschoppen uiteindelijk beter.

Als snel liep het aantal besmettingen weer op. In eerste instantie kon er nog gevoetbald worden, maar dan zonder publiek. Het leidde tot spookachtige taferelen en de eerste live-uitzending van Hoogeveen TV. De wedstrijd Hoogeveen – RKZVC werd live uitgezonden voor de supporters thuis. Het was op 11 oktober 2021 meteen de laatste wedstrijd. Het seizoen werd opnieuw afgebroken en uiteindelijk opnieuw niet uitgespeeld. Zowel Hoogeveen zondag als Hoogeveen zaterdag stonden op dat moment tweede in respectievelijk de Hoofdklasse en derde klasse.

Eindstanden afgebroken seizoen 2020-2021

Eindstand_Hoofdklasse_en_derde_klasse_2020-2021.jpg

Bij gebrek aan voetbal en kantineopkomsten moest er nagedacht worden over andere activiteiten. Onder aanvoering van Gerjo Stegeman en Rob Klooster gebeurde dat. Hoogeveen TV kwam met een aantal online familieavonden. Er werd bescheiden gestart met een PubQuiz, waarna er vervolgens steeds nieuwe stappen werden gezet met bijvoorbeeld een bingo, rad van avontuur en een voetbalquiz. Uiteindelijk waren er acht live uitzendingen die een groot succes werden. 29 december was er een grote Eindejaarsavond waar ook de verkiezing van het ‘Doelpunt van het jaar’ het levenslicht zag. De eerste editie werd gewonnen door Kjelt Engbers.

Rob_Klooster_en_Gerjo_Stegeman_Hoogeveen_TV.jpg

De maatschappelijke rol werd hierbij ook niet vergeten. Zondag 21 februari werden de bewoners van zorgcentrum Weidesteyn in samenwerking met Eetcafé de Beurs namelijk getrakteerd op een snertmaaltijd die betaald werd van de opbrengst van een voetbalquiz. Ook werd er een Discovery Tour georganiseerd en was Juan Navarro twee maand lang live te volgen via Facebook met zijn actie ‘Stappen voor de blauwen’ waarmee hij geld inzamelde voor de club.

" allowfullscreen="allowfullscreen" style="width: 100%;">

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!