Hoogeveen zaterdag eenvoudig langs HSC - Officiële website Voetbalvereniging Hoogeveen

Hoogeveen zaterdag eenvoudig langs HSC

Hoogeveen 1

5 - 1

HSC 1

Competitie

3e klasse D

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

J.P. IJkema

Accommodatie

Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 1
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Opstelling

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag maakte in aanloop naar de kraker tegen ZZVV geen fout. De ploeg van Herman Schonewille en Marlon Kruis won vrij eenvoudig met 5-1 van HSC, waardoor het nog altijd ongeslagen is.

De achterstand op koploper ZZVV is wel zes punten. De ploeg uit Zuidwolde won tot nu toe alle duels overtuigend. Het zelfvertrouwen bij Hoogeveen is in aanloop naar de topper echter groot. “Het was mooi dat we vandaag eindelijk eens weer met ruime cijfers wonnen. Dat hadden we echt nodig. De laatste weken was de marge steeds gering, ondanks dat we bij vlagen goed en fris speelden. Dit schept vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week”, reageerde trainer Herman Schonewille na afloop voor de camera van Hoogeveen TV.

Geduld

In het eerste half uur viel er weinig te beleven. Hoogeveen was veelvuldig in balbezit, maar creëerde weinig. “We hadden eigenlijk voortdurend het gevoel dat we wel zouden scoren. Het was een kwestie van geduld hebben. Wel vond ik dat het tempo wat te laag lag en daar hebben we in de rust ook wat van gezegd”, keek Schonewille na afloop terug.

Het was Eduard Kobes die na 34 minuten de ban brak voor Hoogeveen. Een vrijetrap van Zifyon Djababoe kon helemaal vrij worden ingekopt door de aanvoerder. Vijf minuten later verdubbelde Marcel Linthorst de score, na goed voorbereidend werk van de wederom sterk spelende Kevin Kerssies.

Spanning terug

In de tweede helft keerde de spanning toch weer even terug toen Tim Stiekema uit het niets de aansluitingstreffer scoorde. Hoogeveen liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bracht halverwege de tweede helft de marge weer op twee. Het was Kevin Kerssies die scoorde. Twee minuten later gooide de ingevallen Sander van Veen met een rake kopbal de wedstrijd definitief op slot. Het slotakkoord kwam op naam van Kevin Kerssies, die het slotstuk was van een prachtige aanval.

Bijzonder

De wedstrijd tegen ZZVV van volgende week zou eerst in Zuidwolde worden gespeeld, maar is op verzoek van ZZVV omgedraaid. Voor Herman Schonewille en Marlon Kruis betekent het een bijzonder ontmoeting. Beiden waren vorig seizoen immers nog actief in Zuidwolde, waar Schonewille toen halverwege het seizoen opstapte. “Natuurlijk leeft de wedstrijd bij mij en Marlon enorm. Echter wel in positieve zin. We hebben daar een prachtige tijd gehad. Het is nu natuurlijk wel extra speciaal. Zij staan bovenaan en dat geeft een extra drive om te willen winnen. Dat zal bij de spelers ook zeker zo leven.”  

 Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!