HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Opstelling

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

HOOGEVEEN – Na een intense wedstrijd deelden Hoogeveen en Urk zaterdag de punten op het Bentinckspark. Nadat Hoogeveen in de eerste helft op voorsprong was gekomen, kwamen de gasten een kwartier voor tijd langszij: 1-1. In de slotfase behoedde doelman Stan Meekhof zijn ploeg voor een nederlaag.

Hoogeveen kent een druk programma. Woensdagavond wacht in Beverwijk immers de 1e ronde van de landelijke KNVB Beker tegen competitiegenoot DEM. Het gevoel is bij de ploeg van trainer Stef Lamberink door de goede reeks van de laatste weken echter goed. Toch zijn er ook zorgen. De ziekenboeg is nog steeds groot. Zo haakte donderdag ook Louis Vijfhuizen met een liesblessure geblesseerd af. Menno Heerkes en Levon van Dijk konden wel plaatsnemen op de bank, die verder werd aangevuld met Jan ten Cate en Twan Reinders. Beiden hadden ’s middags ook al negentig minuten gespeeld met Hoogeveen zaterdag. Reinders mocht vlak voor tijd zijn debuut maken tegen Urk.

Openingstreffer

De gasten verloren de laatste twee duels en schoten ook uit de startblokken. Hoogeveen werd echter in de beginfase het gevaarlijkst en opende na achttien minuten ook de score. Uit een vrije trap van middenvelder Jim Veltmaat scoorde de geheel vrijstaande Alex Blekkink. De verdediger is bij vrije trappen en corners gevaarlijk met zijn hoofd, maar ook met de voeten weet hij wat te doen in het vijandelijke strafschopgebied. Met een fraai boogballetje over de Urker goalie kreeg hij de handen in Hoogeveen op elkaar.

Grootste gevaar van Hoogeveen

Na Blekkinks doelpunt bleef het grootste gevaar van Hoogeveen komen, al was het aan de andere kant ook opletten geblazen als Lucas Tol van Urk aan de bal kwam. De linker flankspeler dribbelde soms zijn tegenstanders voorbij alsof het niets was. Hoewel het smullen was van de acties van de dartele Tol, bleef rendement van zijn voeten uit.

Urk sterker uit kleedkamer

In de tweede helft werd Urk sterker en sterker. Het leidde tot de gelijkmaker van Iede den Dulk, die de bal in de 76ste minuut uit een corner voor zijn voeten kreeg en diagonaal in de verre hoek raak schoot. Urk rook daarna bloed en ging naarstig op zoek naar de zege. De gasten kregen prachtige kansen daartoe, maar vonden meermaals Stan Meekhof op hun weg. De uitblinkende doelman sleepte met technisch fraaie reddingen zijn elftal door een moeilijke fase. Ook de Urker goalie Richard Strijker kreeg eerder in het duel de handen op elkaar. Het duel golfde in de slotfase op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

Woensdagavond speelt Hoogeveen in Beverwijk tegen DEM in de 1e ronde van de TOTO KNVB Beker. Flitsen van dit duel zijn te zien in het schakelprogramma van ESPN. Zaterdag speelt Hoogeveen in Veenendaal tegen DOVO. Dit duel is vanaf 14.10 uur ook live te volgen via Hoogeveen TV.