BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2985939

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG – Hoogeveen boekte de derde zege op rij door in Bunschoten-Spakenburg met 2-4 te winnen van Eemdijk. In het eerste kwartier leek Hoogeveen volledig overlopen te worden door de thuisploeg en keek het al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Een fraaie treffer van Björn Klaassens zorgde echter voor de ommekeer met een 3-4 zege als eindresultaat.

Eemdijk werd net als Hoogeveen vorig seizoen kampioen van de Vierde Divisie en kende een uitstekende seizoenstart. Ook tegen Hoogeveen liet men er in de beginfase geen gras over groeien en sloeg het al na anderhalve minuut toe, toen Jordy Hilterman een voorzet van Jesper van Dalen binnenkopte.
De thuisploeg leek vervolgens als een wervelwind over Hoogeveen heen te gaan. Het tempo was zeer hoog en men combineerde er lustig op los. De 2-0 na iets meer dan een kwartier was dan ook meer dan verdiend. Een vrijetrap van Jesper van Dalen werd door Peter van de Groep achter de kansloze Stan Meekhof gewerkt.

Afslachting dreigt

Een afslachting dreigde totdat Björn Klaassens uit het niets een minuut na de 2-0 de aansluitingstreffer scoorde met een heerlijke pegel van afstand. Eemdijk raakte van slag en kon het hoge tempo van de beginfase geen vervolg geven. Hoogeveen daarentegen combineerde steeds beter en was al snel via Justin Benjamins dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet miste echter net doel. In de 26e minuut was het wel raak. Jeroen Kamphuis schermde de bal goed af en bediende de scorende Tom Heerkes: 2-2.

Wat volgde was een heerlijk vervolg van de eerste helft men over en weer wat mogelijkheden. Iets wat in de tweede helft veranderde, totdat Jeffrey van de Dikkenberg binnen vijf minuten 2e keer een gele kaart pakte en de thuisploeg verder moest met tien spelers. Net als een week eerder tegen DVS’33 wist Hoogeveen daar wel raad mee. Na een uur maakte doelman Wouter Beukers nog een inzet van Louis Vijfhuizen onschadelijk, maar niet lang daarna had hij het nakijken op een inzet van Emil Bijlsma, die scoorde na uitstekend voorbereidend werk van Jim Veltmaat.

Diezelfde Veltmaat stond in de 68e minuut ook aan de basis van de 2-4. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Beukers, maar in de rebound faalde Justin Benjamins niet. Hoogeveen slaagde er vervolgens niet in verder afstand te nemen enb moest in de blessuretijd nog een tegentreffer incasseren toen Jesper van Dalen een vrijetrap heerlijk in de kruising schoot. Daar bleef het echter bij, waardoor Hoogeveen verder klimt op de ranglijst.

Grootmacht komt op bezoek

Volgende week komt grootmacht IJsselmeervogels op bezoek in Hoogeveen. Het ‘Ajax van het amateurvoetbal’ is dan om 18.00 uur de tegenstander op het Bentinckspark.