VOLENDAM
tel. 0299-364164

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Bron: RTV Drenthe - Foto's: Martin van Dijk

Hoogeveen stond voor een loodzware opdracht tegen de nummer drie, RKAV Volendam, uit de 3e Divisie A. Lang was het spannend in het palingdorp, maar uiteindelijk trok Hoogeveen toch weer aan het kortste eind: 3-2. Het betekende voor de blauwhemden de tiende nederlaag dit seizoen.

RKAV Volendam kwam op slag van rust op voorsprong, maar ondanks die onnodige achterstand was er voor Hoogeveen nog voldoende perspectief op resultaat en de risico's die Hoogeveen na de onderbreking nam voor de gelijkmaker zorgden voor het gewenste effect. Twintig minuten voor tijd bracht Levon van Dijk Hoogeveen op gelijk hoogte.

'Dit duel was symptomatisch voor onze eerste seizoenshelft'

Het venijn zat hem overduidelijk in de staart vanmiddag. Waar de gasten via Noah Schuurman vijf minuten voor tijd op verrassende wijze nog wel op voorsprong kwamen namen, deelde RKAV Volendam vlot daarna een stevige dreun uit door tweemaal te scoren. "Dit duel is eigenlijk symptomatisch voor onze eerste seizoenshelft. De eerste helft was weliswaar voor RKAV Volendam, maar wij herpakten ons heel goed na rust. Dat je het duel dan nog in de dying seconds verliest komt hard aan", aldus Hoogeveen-trainer Stef Lamberink.
Door de nederlaag blijft Hoogeveen in de gevarenzone van de 3e Divisie A. Hoogeveen staat op de zestiende plek met veertien punten uit zestien duels. Een punt meer dan nummer zeventien Kampong en negen punten meer dan hekkensluiter ODIN'59 (de onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks).