Klazienaveen en Hoogeveen zaterdag in evenwicht - Officiële website Voetbalvereniging Hoogeveen

Klazienaveen en Hoogeveen zaterdag in evenwicht

FC Klazienaveen 1

1 - 1

Hoogeveen 1

Competitie

3e klasse D

Datum

29 oktober 2022 15:00

Scheidsrechter

J.P. van der Born

Accommodatie

Sportpark de Planeet
Planeet 4
7891CP
KLAZIENAVEEN
tel. 0591-313097

Opstelling Hoogeveen 1

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Tijn Jutstra

KLAZIENAVEEN – Zaterdag stonden op sportpark De Planeet in Klazienaveen met FC Klazienaveen en Hoogeveen zaterdag de nummers 2 en 3 van de derde klasse tegenover elkaar. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Het werd uiteindelijk 1-1. Koploper ZZVV was de lachende derde en zag de voorsprong verder groeien doordat het zelf won.

Vorig seizoen werd Hoogeveen in Klazienaveen nog weggespeeld. Om een herhaling te voorkomen, startte men daarom deze keer wat behoudender met vijf verdedigers. Dat pakte goed uit. “Ik denk dat we best trots kunnen zijn op de uitvoering”, vond Hoogeveen-speler Marco Santing na afloop. “Het besluit om anders te gaan spelen is afgelopen week pas genomen. Ik vind het dan knap wat we vandaag hebben laten zien. Hier kunnen we verder op bouwen. Als we minder zijn dan de tegenstander is het misschien verstandig om wat voorzichtiger te spelen. Het zou mooi zijn als we straks makkelijker van systeem kunnen wisselen.”

Snelle voorsprong

Wat ook meewerkte was dat Hoogeveen al snel op voorsprong kwam. Na acht minuten belandde een inzet van Kevin Kerssies enigszins gelukkig via Twan Reinders in het doel. Vervolgens zagen de toeschouwers twee strijdende ploegen, maar weinig gevaar voor de doelen. Tot de 28e minuut Aaron Brinks bij de tweede paal de bal in het doel kon glijden.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg al snel een domper te verwerken. Doelman Justin Verschoor raakte geblesseerd en kon niet verder. Bij gebrek aan een reservedoelman moest veldspeler Ian Kieviet vervolgens het doel verdedigen. Dat deed hij met verve, want ondanks een aantal pogingen van o.a. Kevin Kerssies en Marcel Linthorst hield hij zijn doel schoon.

Aan de andere kant stond met Raymon Slot de absolute uitblinker van de wedstrijd in het doel. Aaron Brinks, Roan Bruinsma en Stan Kroeze kregen alle drie een enorme mogelijk om hun ploeg op voorsprong te brengen, maar stuitten allemaal op de Hoogeveense goalie. Het bleef hierdoor 1-1.

Tevreden

Marco Santing speelde voor het eerst sinds tijden weer centraal achterin. “Op die positie speelde ik natuurlijk bij Hoogeveen zondag ook vaak, maar dat is alweer lang geleden. Ik ben blij met deze rol. Ik heb het spel voor me, waardoor ik anderen ook kan coachen. Daarnaast ben ik blij dat ik weer eens een hele wedstrijd heb kunnen spelen. In de voorbereiding was ik geblesseerd en dat bleef mij achtervolgen. Vorige week had ik nog een kleine terugslag, maar vandaag ging het prima. Ik hoop dat ik nu tot de winterstop volle bak door kan.”

 Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!