HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Opstelling

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

HOOGEVEEN – Hoogeveen blijft koploper in de Vierde Divisie en herstelde zich goed van de nederlaag bij Rohda Raalte en de pijnlijke bekernederlaag van vorige week tegen Jubbega. De ploeg van trainer Nico Haak speelde tegen Westlandia prima, maar verzuimde lange tijd te scoren. In de tweede helft lukte dat Tom Heerkes uiteindelijk wel, waardoor Hoogeveen met een 1-0 zege de kleedkamer opzocht.

Hoogeveen creëerde in de eerste helft legio kansen. Sil Kuurman en Jim Veldmaat kwamen allebei oog in oog met de uitstekende doelman Jordie van Leeuwen, maar schoten de bal tegen de doelman van Westlandia aan. Benjamins schoot in uitzichtrijke positie wild over en miste op slag van rust een bijna niet te missen kans. Opnieuw knalde hij ongecontroleerd over. Bijlsma kreeg een dieptepass van Bjorn Klaassens niet onder controle waardoor ook deze mogelijkheid verloren ging. En zo waren er nog tal van momenten waarop Hoogeveen het liet afweten in de afwerking.

Pech

Men had ook een paar keer pech. Zowel Menno Heerkes als Klaassens troffen de lat. En een overtreding op Schuurman in het strafschopgebied werd door scheidsrechter Joshua Kuipers niet gehonoreerd met een penalty.
Hoogeveen werd vooral gevaarlijk via de rechterflank, maar de voorzetten kwamen meestal niet aan. Dat lag niet alleen aan degene die de voorzetten gaf, de bezetting voor het doel was ook niet in orde. De spelers stonden vaak op één lijn en niet goed opgesteld, waardoor het aantal afspeelmogelijkheden gering was.

Rode kaart en treffer

De goal van Tom Heerkes viel twintig minuten na rust, acht minuten nadat de gasten met een man minder verder moesten. Jeremy van Uunen kreeg binnen twintig seconden twee keer geel. De eerste voor een overtreding (vermeende schwalbe) en de tweede vanwege het slaan naar de hand (waarin de gele kaart zat) van scheidsrechter Joshua Kuipers. Via een fraaie afstandspegel van Heerkes profiteerde Hoogeveen als snel van de man meer situatie.

Na die treffer kreeg Hoogeveen voldoende kansen op de 0-2, maar Justin Benjamins, Noah Schuurman en vooral Sil Kuurman (leeg doel) kregen de bal niet tegen de touwen. Daardoor bleef het tot de slotminuut spannend. In blessuretijd kroop Hoogeveen nog door het oog van de naald, toen Kai Verbeek vanaf zo'n elf meter net over schoot.