Hoogeveen walst in tweede helft over Elim heen

Groep 1 KO1 SR3

16 november 2019 17:00

Onbekend

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Hoogeveen is tegen tweedeklasser SC Elim niet in de problemen gekomen. Met name in de tweede helft walste Hoogeveen over de thuisploeg heen. Uiteindelijk kwam er een 1-7 eindstand op het scorebord, waardoor men zich net als Hoogeveen zaterdag voor de volgende ronde plaatst. Daarin treft men in ieder geval niet HZVV. De buren gingen verrassend onderuit bij SC Emmeloord.

Als snel leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoogeveen. Kjelt Engbers opende na twaalf minuten de score door van afstand via een tegenstander doelman Padding kansloos te laten. Vlak daarna vergrootte Boris Rasevic de marge na twee. Na een half uur keerde de spanning toch weer terug toen Mike Doldersum tegendraads raak kopte en doelman Serkan Akbas kansloos liet. 1-2 was ook de rustand.
Na de rust liet Hoogeveen er geen gras over groeien en liep het via doelpunten van Boris Rasevic en Björn Zwikker als snel verder uit naar 1-4. Rasevic scoorde even later ook zijn derde van de middag en Sebastian Kleinheerenbrink maakte halverwege de tweede helft het halve dozijn vol. De mooiste treffer moest toen nog komen. Tien minuten voor tijd pegelde de ingevallen Tom Heerkes de bal prachtig achter de kansloze Alex Padding.