'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681960

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Verslag, samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

DEN HAAG – Bizar. Anders kan de fase van vier minuten in de beginfase van het duel tussen HBS en Hoogeveen niet worden genoemd. Tot de 11e minuut ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna ging het tot verbijstering van alles wat blauwwit was gigantisch mis en liep HBS binnen vier (!) minuten uit naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft kreeg de eindstand uiteindelijk nog wel een wat dragelijker karakter vanuit het perspectief van Hoogeveen: 4-2.

Bij Hoogeveen startte Emil Bijlsma voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer in de basis. De aanvaller is weer hersteld van een zware knieblessure. Daar staat tegenover dat Sil Kuurman zijn voet in het gips heeft en er een aantal weken uit ligt.

Evenwicht

De eerste tien minuten op sportpark Craeyenhout waren in evenwicht, waarbij Hoogeveen nog het meest dreigende was. De openingstreffer viel echter na elf minuten aan de andere kant. Jamai Kriekjes schatte een vrijetrap van Martijn le Conge volledige verkeerd in, waarna Brayen Bröcker de bal vrij in het doel kon koppen. Vervolgens ging het bij de aftrap meteen weer fout. Ditmaal verspeelde Menno Heerkes knullig de bal, waarna Jedsel Markes Fabian Hilpert wegstuurde, die op zijn beurt doelman Stan Meekhof kansloos liet.
Na deze tweede tegentreffer, ging de aftrap beter maar duurde het slechts twee minuten voordat de volgende treffer in het net lag. Ditmaal was het Ilias Kariouh die profiteerde van geknoei bij Hoogeveen. Het betekende een nog nooit eerder vertoond scenario in de geschiedenis van vv Hoogeveen.

Koppies omlaag

Logischerwijs zakte de moed vervolgens in de schoenen van de spelers. De koppies gingen omlaag en HBS ging op jacht naar meer. Die vierde treffer kwam er ook nog voor rust. Met een prachtige pass stuurde Martijn le Conge Jedsel Markes weg. De spits die een week eerder tegen VOC ook al twee keer scoorde, toonde nu ook weer zijn klasse en liet Meekhof kansloos.

Slimme vrijetrap

In de tweede helft toonde de thuisploeg genade voor Hoogeveen en gebeurde er lange tijd nauwelijks iets. Tot een kwartier voor tijd Hoogeveen weer een sprankje hoop kreeg. Justin Benjamins nam heel slim snel een vrijetrap. De spelers van HBS stonden niet op te letten, waarna Noah Schuurman kon scoren. Vlak voor tijd waren de rollen omgedraaid en bediende Schuurman de scorende Justin Benjamins. Een wonder zat er echter niet in. Hoogeveen liep tegen de eerste nederlaag op en zag het gat met de koplopers oplopen naar vijf punten.

Zondag speelt Hoogeveen thuis tegen VOC dat verassend verloor van VKW.