PURMEREND
tel. 0299-423335

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman - Foto's: Martin van Dijk

PURMEREND - Hoogeveen heeft in het tweede duel van het jaar in de Hoofdklasse A gelijkgespeeld tegen Purmersteijn. In Purmerend kwam de ploeg van Nico Haak niet verder dan 2-2. Bij winst was de periodetitel zeker, maar die strijd wordt nu volgende week beslist.

De kans dat Hoogeveen de periodetitel misloopt lijkt klein gezien het positieve doelsaldo en het feit dat de enige concurrent Be Quick volgende week speelt tegen de nummer drie SJC. Belangrijker is dat van de riante voorsprong op de ranglijst niet zoveel meer over is. Naaste belager Be Quick 1887 is tot op drie punten genaderd en SJC heeft slechts vier verliespunten minder.
Toch kon men bij Hoogeveen leven met het gelijkspel bij Purmersteijn, dat na een moeizame competitiestart met een sterke reeks bezig is.

Naweeën storm

In de naweeën van storm Eunice was het voor beide partijen moeilijk voetballen in Purmerend. De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Men zette Hoogeveen goed onder druk en kwam al snel op voorsprong. Keeper Jorn-Jan van de Beld schatte een voorzet van Timo Polman verkeerd in, waarna Luke Abelskamp de bal in het lege doel kon tikken.
Zoals zo vaak herstelde Hoogeveen zich snel en kwam het tien minuten later alweer langszij. Goed voorbereidend werk van Joost Screever werd afgerond door Raphael Ngendakuma. Na wat omzettingen kwam Hoogeveen vervolgens beter in de wedstrijd. Het zette de thuisploeg steeds meer onder druk en de tweede treffer was dan ook niet onverdiend. Ngendakumana maakte een voorzet van Noah Schuurman mooi af door de bal met een hakje achter het standbeen langs binnen te tikken.

Handsbal

Vlak voor rust kwam Purmersteijn toch weer op gelijke hoogte. Keeper Jorn-Jan van de Beld maakte net buiten de rand van het zestienmetergebied een handsbal en kreeg daardoor een vrije bal tegen. Deze werd laag over de grond ingeschoten door Timo Polman en liet Van de Beld vervolgens kansloos.

In de tweede helft bleef Hoogeveen aandringen in de zoektocht naar de winnende treffer. Uit een corner kreeg Levon van Dijk de bal voor zijn schoenen en schoot raak. Door de grensrechter werd echter hands geconstateerd en de goal werd afgekeurd. Ten onrechte bleek uit de beelden van Hoogeveen TV.

Leven met gelijkspel

Beide partijen kwamen daarna niet meer aan scoren toe. Trainer Nico Haak kon na afloop leven met het gelijkspel. “In de beginfase waren we het helemaal kwijt en de openingstreffer van Purmersteijn was dan ook niet onverdiend. Na wat omzettingen herstelden we ons goed en verzuimden we uit te lopen naar 1-3. Vervolgens is het pijnlijk dat je vlak voor rust toch de gelijkmaker weggeeft en er in de tweede helft ten onrechte een treffer wordt afgekeurd. Purmersteijn is echter een goede ploeg, waar veel tegenstanders het nog lastig tegen zullen krijgen. Volgende week moeten we het maar afmaken tegen Alphense Boys, al zal dat ook geen eenvoudige opgave worden.”