4 maart 2020 20:00

Gerlof Gils

Onbekend

Opstelling Hoogeveen 1 (zon)

HAREN – Hoofdklasser Hoogeveen heeft vanavond in Haren zonder veel problemen de laatste acht gehaald van de noordelijke districtsbeker. De zaterdagtak van Be Quick 1887 dat in de derde klasse speelt werd met 5-0 verslagen. Bjorn Zwikker scoorde drie keer.

Be Quick groef zich niet in en voetbalde behoorlijk mee. In het eerste kwartier kregen de Groningers twee aardige mogelijkheden waaronder een vrije schietkans van Stephan Christophi. Daarna nam Hoogeveen het heft in handen en dat leverde direct enkele kansen op.
Na 36 minuten brak Zwikker door en tekende voor de 0-1. In de 40e minuut werd het 0-2 door een kopbal van invaller Aron Timmerman, die in het veld kwam voor de geblesseerd geraakte Andy Kreeft. Zwikker was dicht bij de derde voor Hoogeveen, maar hij schoot vrijstaand over.
Beslissing
Direct na de pauze was Zwikker wel succesvol. Na een vlotte Drentse aanval kon hij de bal in een leeg doel tikken: 0-3. Hoogeveen bleef drukken en een fraaie solo van Thomas Reinders werd net niet binnen getikt door zijn collega’s. Na 69 minuten viel de 0-4 door een kopbal Twan Berends. Zwikker kopte na 76 minuten de 0-5 eindstand in de touwen. Be Quick probeerde nog een eretreffer te produceren en kreeg daar ook twee kansen voor. Hoogeveen kreeg ook nog enkele mogelijkheden om de score hoger op te voeren.
Hoogeveen speelt in de volgende ronde thuis tegen d’Olde Veste’54 uit Steenwijk. De winnaar gaat naar de halve finale en speelt dan volgend seizoen ook in de grote KNVB beker.