Hoogeveen Futsal vrouwen 1 strijdend ten onder

28 april 2023 12:15

De futsal vrouwen van onze club waren doorgedrongen tot de finale van de districtsbeker. Deze finale werd in een volgepakte sporthal in Buitenpost gespeeld, tegen de vrouwen ZV Libertas-2

De wedstrijd begon van de kant van Libertas met veel energie, uitgekiende looplijnen en hoog tempo. De dames van onze vv, onder leiding van trainer Erwin Manhutu, hielden goed stand door uitstekend verdedigen in de zone, waardoor er van beide zijdes weinig kansen kwamen. Toch kwam vv hoogeveen halverwege de eerste helft op een voorsprong door een goede counter. Na de rust kwam de Libertas machine weer op gang. Ze konden het tempo hoog houden doordat ze over een goed gevulde bank konden beschikken (5 speelsters en een keeper). Je zag dat onze dames moeite kregen om de de bal weg te krijgen van het eigen doel. Dit resulteerde in de 1-1. Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok was het alle hens aan dek voor de Hoogeveen vrouwen. Ze creëerden nog een paar kansjes, maar ook Libertas kreeg de nodige kansen die mede door de uitstekende keepster uit het doel werden gehouden. 5 minuten voor tijd viel de 1-2 voor Libertas. Ondanks dat de laatste energie nog in een paar aanvallen werd gezet, werd er niet meer gescoord en gaat Libertas met de beker naar huis.
Onze dames kunnen met het geleverde spel en inzet, met opgeheven hoofd naar huis. Klasse gedaan !