Verslag Staphorst - Hoogeveen zaterdag (19-12-2017)

Hoogeveen zaterdag weert zich kranig tegen hoofdklasser

STAPHORST – Op voorhand leek Hoogeveen zaterdag als derdeklasser kansloos tegen hoofdklasser Staphorst in de tussenronde van de beker. Achteraf stond er ook een 3-0 eindstand op het scorebord, maar de ploeg van trainer Edward Sabandar kreeg na afloop alle lof. ‘Ze hebben er een echte wedstrijd van gemaakt en verdienen een groot compliment’, aldus Staphorst-trainer Jan Vlap.

De prestatie was des te knapper omdat het de laatste weken door blessures wordt geteisterd. Ook dinsdagavond was het weer puzzelen geblazen. Net als afgelopen zaterdag compenseerde men dit met een geweldige dosis inzet.
In het eerste kwartier van de wedstrijd had Staphorst het moeilijk met Hoogeveen. Het ontsnapte zelfs aan een achterstand toen Jacco Tuinstra na negen minuten de paal raakte. Vlak daarna kwam het opnieuw goed weg toen ex-prof Mark Veldmate de doorgebroken Jan Benjamins vloerde. Scheidsrechter Baar bestrafte het slechts met geel.
Na achttien minuten moest Hoogeveen toch een tegentreffer incasseren. Een corner van Sander Nooi verdween in één keer achter doelman Edwin Santing. Diezelfde Santing vertolkte hierna een hoofdrol door o.a. Rob Mijnheer van scoren af te houden.
Ook in de tweede helft hield Hoogeveen goed stand. In de 67e minuut moest het wel de tweede treffer incasseren. Lars Heuvelman kopte raakt. Uiteindelijk maakte Bas de Vries er nog 3-0 van. Staphorst bekert door dit resultaat door, terwijl Hoogeveen de complimenten kreeg en verdiende.

Opstelling Hoogeveen: Santing, Kobes, Roemahlewang (Diphoorn), Casander (Duinkerken), Benjamins, Ten Cate, Vreeling (Bisschop), De Blecourt, Eising, Leepel, Tuinstra.