Velden zijn niet correct ingevuld

Verslag Hoogeveen zaterdag - Hollandscheveld (10-03-2018)

Hoogeveen overtuigend langs Hollandscheveld

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN - Net als de concurrenten maakte Hoogeveen zaterdag geen fout. De ploeg van trainer Edward Sabandar won de derby tegen Hollandscheveld overtuigend met 3-0 en blijft volop in de race om het kampioenschap in de derde klasse.

Het voorjaar is begonnen en eindelijk lijkt de voetbalcompetitie ook definitief hervat te kunnen worden. De komende weken zullen er heel wat wedstrijden ingehaald moeten worden. Hoogeveen heeft hier geen last van en loopt op schema. Voor Hollandscheveld ligt dat anders en wachten er ongetwijfeld wedstrijden op doordeweekse avonden.
Tegenvaller voor Hoogeveen in de titelstrijd is de liesbreuk van Guido ten Cate. De topschutter wacht op een operatie en is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. Een fikse aderlating. Toch liet men zaterdag zien het ook zonder Ten Cate te kunnen doen. Net als in de wedstrijd in Hollandscheveld beleefde Hoogeveen opnieuw een relatief eenvoudige middag.

MOGELIJKHEDEN

Men verzuimde echter lange tijd om afstand te nemen. Zo kreeg Jan Benjamins in de eerste tien minuten twee honderd procent mogelijkheden. Eerst voorkwam doelman Lennard Vos met een geweldige reflex en treffer en vlak daarna faalde Benjamins zelf. Hollandscheveld kon geen vuist maken en via Brian Leepel en Marcel Linthorst was Hoogeveen opnieuw dichtbij een treffer. In de slotfase van de eerste helft leek Hoogeveen zelfs hulp te krijgen toen Gerrit Vrieling de bal bijna in eigen doel kopte. Het was dan ook een wonder dat de ploeg van John Kikkert met 0-0 de rust haalde.

CAPITULEERDEN

De Hollandschevelders mochten hierdoor blijven hopen op een positief resultaat, maar capituleerden al snel in de tweede helft alsnog. Brian Leepel speelde zich vrij een vond uiteindelijk een gaatje in de defensie van Hollandscheveld: 1-0. Uit het niets liet invaller Lars Lip Hoogeveen vervolgens ontsnappen door de paal te raken. Het was de enige grote kans van de gasten.
Na ruim een uur verdubbelde Hoogeveen dan toch de score. Een als voorzet bedoelde inzet van Marcel Linthorst draaide over alles en iedereen het doel. in.
In de slotfase verzuimde Hoogeveen eerst verder uit te lopen. Zo raakte Jan Benjamins de lat en was Marcel Linthorst dichtbij een tweede treffer. Die kwam er in de slotminuut alsnog. Linthorst leek zich stuk te lopen, maar kreeg de bal vervolgens heel gelukkig via Gerrit Vrieling alsnog voor de voeten.   

Hoogeveen zaterdag – Hollandscheveld: 3-0 (0-0). Scoreverloop: 54e Brian Leepel 1-0, 64e en 89e Marcel Linthorst 2-0 en 3-0. Scheidsrechter: Walters. Gele kaart: Jan Hagen (Hollandscheveld). Toeschouwers: 300. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst, Benjamins, Vreeling, De Blecourt, Eising, Leepel, Tuinstra (Hartman), Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Marcel Linthorst