Verslag Hoogeveen - Hardenberg'85 (10-02-2018)

Hoogeveen en Hardenberg komen nu tot scoren

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN - Hoogeveen zaterdag kwam in de topper tegen naaste concurrent Hardenberg’85 niet verder dan 0-0. Hoogeveen is hierdoor wel de nieuwe koploper, maar heeft een aantal wedstrijden meer gespeeld dan de concurrentie. Het Carnaval vierende Lutten was dan ook de lachende derde en heeft vijf verliespunten minder dan Hoogeveen.

Het affiche vooraf was mooi. Een topper tussen de nummers twee en vier van de derde klasse en ook nog eens twee ploegen die verzorgd en aanvallend voetbal hoog in het vaandel hebben staan. De praktijk was echter teleurstellend. De toeschouwers zagen een duel tussen twee ploegen die misschien bang waren om te verliezen en vooral lange ballen hanteerden.
Aan Hoogeveen-zijde moest de dreiging vooral van Marcel Linthorst komen. De aanvaller kreeg na een half uur de eerste grote kans van de wedstrijd. Aan de andere kant kwam het gevaar vooral van Rick Broek. De voormalig HZVV-er heeft er dit seizoen al achttien inliggen, maar had zaterdag het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust kreeg hij de grootste mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in de uitstekend keepende Raymond Slot die voor de derde keer op rij de nul hield.

BALBEZIT

In de tweede helft was Hoogeveen de bovenliggende partij en meer in balbezit. De kansen bleven echter spaarzaam. Doelman Ramon Tijs had problemen met een inzet van Guido ten Cate en Marcel Linthorst kon net niet een voorzet van Jan Benjamins binnenwerken.
De defensie bleef moeiteloos overeind, al moest Raymond Slot wel handelend optreden na een prima schot van Patrick Meier.
Na bijna een uur zat het Hoogeveen ook niet mee, toen een schot van Marcel Linthorst op de paal belandde. Saroney Vreeling stond op dat moment net niet goed om in de rebound alsnog te scoren. Hoogeveen deelde vervolgens nog wat speldenprikjes uit, maar echt in de problemen kwamen de Hardenbergers niet meer.

RANGLIJST

Na afloop kon iedereen leven met het gelijkspel. Hoogeveen zag de Hardenbergs immers qua verliespunten niet verder uitlopen. De lachende derde was dan ook Lutten, dat zelf niet in actie kwam. De verhoudingen op de ranglijst qua aantal wedstrijden zijn echter zo scheef op dit moment, dat niemand zich aan verdere voorspellingen durft te wagen. Zo heeft Hollandscheveld vijf wedstrijden minder gespeeld dan Hoogeveen.
Volgende week gaat Hoogeveen op bezoek bij hekkensluiter SCN in Nieuwlande. Ook deze ploeg heeft na de winterstop nog geen competitieduel gespeeld.

Hoogeveen zaterdag – Hardenberg’85 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Knol. Gele kaart: Jan Benjamins (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst, Benjamins (Roemahlewang), Ten Cate, Vreeling (Tuinstra), Hartman, De Blecourt, Eising Leepel.

Man van de wedstrijd: Raymond Slot