Hoogeveen zaterdag - BSVV (16-12-2017)

Hoogeveen zaterdag met goed gevoel winterstop in

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN - In Hoogeveen stonden zaterdag met Hoogeveen en BSVV twee zwaar gehavende ploegen op het veld. Voor Hoogeveen werd het uiteindelijk een middag met een happy end. De ploeg van trainer Edward Sabandar won probleemloos met 4-0 en zag de concurrenten bovenin allemaal gelijkspelen.

Vooraf was men er bij Hoogeveen niet gerust op. Brian Leepel, Saroney Vreeling en Marcel Linthorst waren toegevoegd aan de enorme lijst afwezigen. Hierdoor startte Guido ten Cate min of meer noodgedwongen in de basis en hetzelfde gold voor Jan Benjamins. Te zien was dat Ten Cate nog niet volledig is hersteld van een ribblessure, terwijl van Benjamins bekend is dat hij een versleten knie heeft. Daarnaast keerden Geert Jan de Blecourt en Ruben de Haas ook terug en startte Corian Cassander in de basis.

Eenmaal in de wedstrijd verdwenen de zorgen snel. Hoogeveen was heer en meester en kreeg van BSVV, dat slap en inspiratieloos speelde, alle ruimte om het balletje rond te laten gaan. Het scoreverloop zat ook nog eens mee. Na negen minuten was het Jan Benjamins die een corner van Guido ten Cate bij de eerste paal in het doel kopte.
Hierna verzuimde Hoogeveen lange tijd verder afstand te nemen en liet het BSVV in leven. Zo kreeg Eduard Kobes een vrije kopkans, miste Ruben Roemahlewang een meter voor het doel en zag Guido ten Cate een vrijetrap prima worden gekeerd door doelman Daan Budding. Uiteindelijk was het Ruben de Haas die in twee instanties de bal toch in het doel kreeg.

De tweede helft was slechts een formaliteit. Bij Hoogeveen was te merken dat veel spelers logischer wijs onvoldoende wedstrijdritme hadden. Het was dan ook een kwestie van de wedstrijd rustig uitspelen en dat lukte probleemloos. In de slotfase werd men ook nog eens geholpen door doelman Daan Budding die blunderde op een inzet van Jesse de Haas. De eindstand werd hiermee bepaald op 4-0.
Dinsdagavond wacht voor Hoogeveen in Staphorst de plaatselijke hoofdklasser in de strijd om de beker. Gezien de huidige staat van de ploeg mogen daar echter geen wonderen worden verwacht.Vlak daarna kreeg Roemahlewang opnieuw een riante mogelijkheid. Ditmaal lukte het hem om bijna op de doellijn de bal nog over te schieten. Het bracht Hoogeveen niet in de problemen, want vlak voor rust was het Jan Benjamins die met zijn tweede treffer de wedstrijd alsnog op slot gooide.

Hoogeveen zaterdag – BSVV: 4-0 (3-0). Scoreverloop: 9e Jan Benjamins 1-0, 37e Ruben de Haas 2-0, 45e Jan Benjamins 3-0, 82e Jesse de Haas 4-0. Scheidsrechter: Tepper. Gele kaarten: Benjamins, Cassander (beiden Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Roemahlewang (Mohradi), Cassander (Linthorst), Benjamins, Ten Cate, De Blecourt, Eising, Tuinstra, Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Jan Benjamins