Hoogeveen zaterdag - Bant (06-10-2018)

Hoogeveen maakt geen fout tegen Bant

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN - Hoogeveen zaterdag heeft zicht goed hersteld van de nederlaag tegen Nieuwleusen. Tegen laagvlieger Bant speelde men vanaf het begin een geconcentreerde wedstrijd en stond er dankzij twee treffers van Roy Strijker na een half uur al een 2-0 stand op het bord. Het enige dat de ploeg van Edward Sabandar zich kan verwijten is dat het in de tweede helft slechts één keer scoorde.

Hoogeveen had natuurlijk iets recht te zetten na de grote nederlaag van vorige week tegen Nieuwleusen. Het begon dan ook geconcentreerd aan het duel. De tegenstander uit Bant probeerde achterin de linies dicht op elkaar te houden. Hoogeveen liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en speelde de bal rustig rond zoekend naar een gaatje.
In de beginfase was Marco Santing al dichtbij de openingstreffer. Vlak daarna lieten echter ook de gasten van zich horen. Dirk Jan Doornbos kreeg een vrij kans maar schoot naast. Daarna waren Marcel Linthorst, Jesse de Haas en Roy Strijker dichtbij een treffer. Zij vonden echter de uitstekende doelman Jelmer Bouma op hun pad.

TEGENDRAADS

Na achttien minuten was het toch raak. Een voorzet van Brian Leepel werd tegendraads in het doel gekopt door Roy Strijker. Hoogeveen had weinig te duchten van de gasten uit Bant, maar ontsnapten na een half uur wel toen opnieuw Dirk Jan Doornbos een grote kans kreeg. Het was ook meteen de laatste van de wedstrijd. Vlak daarna verschafte Hoogeveen zich extra lucht toen opnieuw Roy Strijker raak kopte. Ditmaal lag de basis bij een scherp aangesneden vrijetrap van Ruben de Haas. De 17-jarige Strijker bewees hiermee zijn waarde. De spits startte na een blessure voor het eerst in de basis. Geheel fit was hij echter nog niet. Edward Sabandar hield hem in de tweede helft dan ook uit voorzorg aan de kant.

HONDERD PROCENT KANSEN

In de tweede helft verzuimde Hoogeveen de tegenstander extra pijn te doen en regende het kansen. Jesse de Haas en vooral Marcel Linthorst misten honderd procent kansen, terwijl Marco Santing de lat raakte. Uiteindelijk moest er twintig minuten voor het eindsignaal een strafschop aan te pas komen om de derde treffer op het scorebord te brengen. Jesse de Haas werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Marco Santing het karwei afmaakte.
In de slotfase ging Hoogeveen nog op jacht naar meer. Via Nicky Seinen, Twan Reinders en opnieuw Marcel Linthorst was men ook dichtbij een vierde treffer, maar die bleef uiteindelijk uit. Hoogeveen kon echter terugkijken op een probleemloze middag en blijft zo de aansluiting houden met de concurrenten bovenin.

Hoogeveen zaterdag – Bant: 3-0 (2-0). Scoreverloop: 18e en 30e Roy Strijker 1-0 en 2-0, 71e Marco Santing (pen.) 3-0. Scheidsrechter: Wubbo Scholtens. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes (Eising), Ruben de Haas (Hartman), Linthorst, Santing, Roy Strijker (Seinen), Vreeling, Leepel, Mitchel Strijker, Reinders, Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Marco Santing