Hoogeveen futsal - Inter Malaku 2 (20-12-2017)

Hoogeveen pakt koppositie

Verslag + foto's: Rob Klooster

In de laatste wedstrijd voor het winterreces ontving Hoogeveen woensdagavond Inter Maluku 2. Op voorhand leek het een makkelijke avond te worden gezien het feit dat de gasten dit seizoen nog geen punt hadden behaald. Maar mede doordat  bij Hoogeveen beide topscorers ontbraken, en er niet met scherp geschoten werd, werd het uiteindelijk ‘maar’ 5-2. Na afloop werd duidelijk dat koploper Waterpoort boys onderuit was gegaan bij Futsal Frisa, waardoor Hoogeveen de koppositie overneemt en zich tot winterkampioen mag kronen.

Na een afwachtend begin eindigde een eerste serieuze poging van Tuinstra in het vangnet. Niet veel later was Sander Benjamins het eindstation van een mooie aanval en rondde beheerst af: 1-0. Hoogeveen bleef nadrukkelijk op zoek naar meer, maar pogingen van Andres Hoogeveen, Bosscha en Coulier gingen of werden gepareerd door keeper Lindeborg. Inter Maluku liet bij vlagen leuke dingen zien, maar tot echte kansen leidde dat niet. In de laatste vijf minuten voor de rest kwam er eindelijk wat tempo in de wedstrijd. Nadat Hoogeveen opnieuw enkele kansen om zeep hielp, en Inter Maluku een poging gekeerd zag worden door Lenten was het Bosscha die Hoogeveen vlak voor rust dan eindelijk op 2-0 schoot.

Na de rust wilde Hoogeveen snel de wedstrijd beslissen en begon vroeger druk te zetten. Dit had als na drie minuten resultaat. Een aftands pegel van Coulier bleek onhoudbaar voor Lindeborg. In de negende minuut deed Inter Maluku wat terug. Na een mooie individuele actie gaf Jordy Balsala keeper Lenten het nakijken. Ondanks de tegengoal kwam Hoogeveen verder niet echt in de problemen en bleef het op zoek naar doelpunten. In de vijftiende minuut na rust kwam deze ook. Sander Benjamins was alert bij een redding van de IM keeper en kopte mooi binnen: 4-1. Twee minuten later liet  Sander Benjamins na een mooie actie opnieuw het net bollen: 5-1. Met nog een paar minuten op de klok mocht Bas Blanken zich nog even uitleven in de spits maar tot goals leidde dit niet. Sander Benjamins leek nog even de goal van de avond te maken. Deze werd echter afgekeurd omdat de bal de zijlijn zou zijn gepasseerd. Met nog een kleine twee minuten op de klok was het slotakkoord voor Inter Maluku. Nadat Lenten de eerste inzet nog had gekeerd werd de rebound hard binnen geschoten Alessandro Kailola: 5-2.

Zo staat Hoogeveen precies halverwege de competitie op een fraaie eerste plaats. De competitie zal worden hervat op 10 januari met een uitwedstrijd tegen ACV.