HGV za1 - SC Angelslo (2015-08-25 18:45:00)

Hoogeveen zaterdag geeft niet thuis in bekerduel

Verslag + foto's: Gerjo Stegeman

De bekercompetitie van Hoogeveen zaterdag kan gerust als teleurstellend worden beschreven. Na de nederlaag tegen Staphorst 2 kwam de ploeg van trainer Rudie Pol dinsdagavond in Emmen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Hoogeveen deed zich hiermee zelf tekort. Extra zuur is het feit dat wedstrijd van aanstaande zaterdag thuis tegen Noordscheschut nu nergens meer om gaat.

SC Angelslo - Hoogeveen zaterdag

Hoogeveen moest het doen zonder acht potentiële basisspelers, waaronder ‘sterkhouders’ als Randy Balsala, Guido ten Cate, Rudolf Lip, Ronald Post en Lennard Bijl. Natuurlijk is dat een enorme aderlating. Toch mag het geen excuus zijn voor de vertoning van dinsdagavond tegen vierdeklasser Angelslo. Als derdeklasser met ambities mag er dan ook meer verwacht worden.
Het begin was nog best aardig en na vier minuten leek er ook geen vuiltje aan de lucht te zijn. Lorenzo Benjamins behield goed het overzicht en bediende de scorende Hendrik Everts. Na deze treffer leek een tweede doelpunt slechts een kwestie van tijd. Na een kwartier sloeg de wedstrijd echter om. Zo liet Jarno Heet zich veel te ver terugzakken en gaf men de thuisploeg alle gelegenheid om aan voetballen toe te komen. Lange tijd bleef Hoogeveen nog overeind, maar na 25 minuten stond toch de gelijkmaker op het scorebord. Een inzet van Emiel de Vries werd nog gepareerd door doelman Edwin Santing, maar de rebound werd hard in het doel geschoten door Danny Oosterdijk.
Onverdiend was de gelijkmaker niet. Het was met name aan Jeffrey Stenvert te danken dat men niet op achterstand kwam. Stenvert was dan ook de absolute uitblinker aan Hoogeveen-zijde en voorkwam met zijn snelheid en slimheid een aantal malen dat Angelslo gevaarlijk kon worden. Aanvallend kwam Hoogeveen in de slotfase van de eerste helft niet verder dan een schot van Danny Starrenburg dat net naast ging.

GELUK

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets en was er sprake van een draak van een wedstrijd. Hoogeveen creëerde helemaal niets en halverwege de tweede helft was Angelslo zelfs dichtbij een voorsprong. Zo soleerde Danny Oosterdijk door de defensie, maar had men geluk dat hij het vizier niet op scherp had staan. De beste kans was voor Lhosine El Asri. Na een fout van doelman Santing kon hij de bal in een leeg doel schieten. Hij slaagde daar tot geluk van Hoogeveen niet in.
In de 70e minuut kwam de treffer van Hoogeveen dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Dennis Giesselink kopte een corner van Lorenzo Benjamins hard in de touwen. Alles leek hierdoor toch nog goed te komen. Tot de 89e minuut. Na een overtreding van Haroen Djababoe mocht Angelso op een mooie positie een vrije trap nemen. Een buitenkansje dat succesvol werd aangegrepen door Emiel de Vries. Een teleurstellende avond qua spel werd zo ook nog eens afgesloten met een teleurstellend eindresultaat.

SC Angelslo – Hoogeveen zaterdag: 2-2 (1-1). Scoreverloop: 4e Hendrik Everts 0-1, 25e Danny Oosterdijk 1-1, 70e Dennis Giesselink 1-2, 89e Emiel de Vries 2-2. Scheidsrechter: Scholtens. Gele kaarten: Roemahlewang (Hoogeveen), Avci (Angelslo). Opstelling Hoogeveen: Santing, Stavast, Rick ten Cate (Roemahlewang), Everts (Beekelaar), Giesselink, Heet, Stenvert, Van der Sleen, Starrenburg, Djababoe, Benjamins.