1960 - 1970

Eindelijk was het zover. Na zes jaar ontworstelde Hoogeveen zich uit de 4e klasse. Dat het kampioenschap meer dan verdiend werd behaald blijkt wel uit het feit dat, ongeslagen, met slechts drie gelijke spelen, de titel werd binnengehaald. Nadat het kampioenschap door een 4-0 zege tegen Elper Boys was binnengehaald, moesten er nog promotiewedstrijden worden gespeeld tegen Weerdinge, De Vogels en Heiligerlee. Hoogeveen toonde zich uiteindelijk van dit drietal zich de sterkste.

Kampioen 4e klas 1959-1960.

Pleun Dekker, Marinus Bakker, Jan Kleine, Willem Jansen, Harm Miedema, Hendrik Jan van Halen, Hilbert Mulder, Jan van der Hulst.

Gerard van der Weide, Evert Vos, Tinus Profijt , Freek Eshuis, Albert Smid, Jaap Bakker

Hoogeveen handhaafde zich in de 3e klasse. Op 1 mei 1966 werd er opnieuw een succes geboekt. Hoogeveen promoveerde naar de 2e klasse. Op 1 mei 1966 verpletterden de blauwwitters NAB in de kampioenswedstrijd met 6-0. Met bleef dat seizoen overigens ongeslagen.Hierna volgden een aantal jaren waarin men meedraaide een de top van de 2e klasse. Verder dan de tweede plaats kwam men echter niet. Overigens was het jaar 1966 sowieso een succesjaar. Diverse jeugdteams + het 2e t/m 5e werden ook kampioen!

Kampioen 3e klas 1966

Geert Trompetter, Jaap Bakker, Arend Pot, Eddy Bulder, Gerhard Benjamins, Henk de Jong (trainer), Egbert Smit (grensrechter), Ernst Broekman(verzorger).

Wim van Eck, Bennie Boer, Chris Akse, Hans Gort, Wim Benjamins, Marinus Bakker.

In de late zestiger jaren ontstonden er plannen om het Spaarbankbos te verlaten. De groei van de vereniging was dusdanig geweest, dat niet alle elftallen meer in het 'bos' hun wedstrijden konden spelen. Met toestemming van de gemeente werd zondags gebruik gemaakt van de velden van HZVV. Logischerwijs gingen de gedachten uit naar een ander complex waar alle elftallen weer in clubverband bij elkaar konden zijn. Vooral de 'oude' garde was hier vierkant tegen. Emotioneel was men te zeer aan het Spaarbankbos gehecht dat de gedachte aan verkassen alleen al tal van schermutselingen in de wandelgangen veroorzaakte. Het bestuur zette echter de besprekingen door met het gemeentebestuur.

De gemeente was bereid ons het nieuwe sportpark aan de Sportveldenweg 1 in het Bentinckspark te verhuren; de huidige locatie. Op 30 augustus 1969 werd de verhuizing een feit.

In april 1968 rolde ook de eerste 'Blauwwitter' (ons clubblad) van de pers.

A2 1959-1960 kampioen

Henk Blanke, Gerhard Benjamins, Henk Strijker, Bart Bekelaar, Richard Onnes, Herman Zuidema.

Jan Strijker, Henk Lip, Bennie Boer, Bert Zuidema

Jan Barelds, Hans Gort, Harry Strijker, Henk Lezwijn

A2 kampioen 1960-1961

Klaas Stuifzand, Gerry Strijker, Richard Onnes, Jan Pater, Harry Strijker,

Eddy Smeets, Aaldert Kleine, Frans Antonissen, Roelof Morsink, Roelof Oostindiën.

Henk Strijker, Otto Blanke, Geert van Nuil, Dick Fleer, Klaas Bijker

B1 kampioen 1960-1961

A.Zikken, Roelof Duinkerken, Wim Belt, Henk Benjamins, Evert Strijker, Ad Eshuis, Simon de Lange, Hans Mulder

Jan Kip, Arend Benjamins, Roelof Schipper, Henk Broens, Wim Benjamins, Henk Kip, Henk van Rhijn

Pupillen 1 kampioen 1962

Henk Bosma, Joop Zuidema, Bert Ribbels, Wim Strijker, Roel Bakker, Sip Bodde, Henk Strijker

Harry Lunenborg, Leo Bomhof, Dik Botter, Egbert van Dalen, Willem Anninga, Hans Zuurveen, Sip Bennema

2e kampioen 1966

Hilbert Mulder, Jan Middelveld, Joop Reiber, Freek Eshuis, Henk Hulzebos, Egbert Trompetter, Anton Veld, Henk de Jong (trainer).

Herman Gort, Henk Botter, Willie Buning, Jan Strijker, Douwe Knoop.

3e kampioen 1966

Jan Moes, Joop Meesters, Jan Barelds, Alex Belt, Aaldert Kleine, Koob Stuiver, Ad Eshuis, Jan Kikkert, Henk Kip, Henk Broens, Piet van der Kooi, Gerard van der Meulen

4e kampioen 1966

Piet Barelds, Harm Duikerken, Gerrit Benjamins, Roelof Benjamins, Leen Zijffers, Henk Broens

Jan Beugeling, Johan Barelds, Willie Buning, Hendrik Snijders, Roelof Barelds, Henk Botter Fik

5e kampioen 1966

Cor van der Wal, Willem Wolleswinkel, Gerrit Wildeboer, Henk Benjamins, Roelof Morsink, Egbert Lijster, Freddy Jansen.

Jan Hilberdink, Reinder Oostra, Gerrit van Leer, Henk Deuten, Bart Hooijer.

Artikelen uit de krant:
Kampioenswedstrijd tegen Elper Boys (14-02-1960)

Huldiging in hotel Homan (17-02-1960)

Plannen verhuizing van Spaarbankbos naar Hoogeveen

Kampioenschap 3e klasse (01-05-1966)