Velden zijn niet correct ingevuld

Zondag naar halve finale

In een volgepakte sporthal De Carrousel was Hoogeveen de sterkste in de kwartfinales van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. ZZVV pakte knap de tweede plaats en ging ook mee naar de halve finales. Voor Pesse zit het toernooi er na vier nederlagen op.

Het bal werd geopend door Hoogeveen en Pesse. Op papier zou Hoogeveen uiteraard vrij eenvoudig moeten winnen. Hoogeveen was ook beter, maar het krachtsverschil bleek bepaald niet groot. Via Kleinheerenbrink en Reinders liep Hoogeveen wel uit naar een 2-0 voorsprong. Pesse kreeg kansen, maar pas in de slotfase was het Starrenburg die de 2-1 maakte. Te laat om nog het verschil te maken. Pesse kreeg al snel een herkansing, maar tegen Gramsbergen kwam het te kort. Nadat Starrenburg een mooie actie in huis had en de doelman zag redden, liep Gramsbergen in drie minuten tijd uit naar een 0-3 voorsprong. Pesse kreeg best wat kansen om terug te komen, maar de doelman en de paal stonden succes in de weg. Uiteindelijk maakte Gramsbergen er nog 0-4 van en leek de avond voor Pesse al moeizaam te worden.

ZZVV

Inmiddels was ZZVV goed begonnen. Tegen het Deventer Turkse Kracht werd er terecht gewonnen. Turkse Kracht had het meeste balbezit, maar het was ZZVV dat vanuit een hechte defensie er ook via de omschakeling het beste uit kwam. Paul Bos maakte na negen minuten de 1-0 en vooral Sander Hartman kreeg nog twee prima kansen. Nadat Turkse Kracht even met vier man kwam te staan, was het Martijn Reining die de beslissende 2-0 binnenschoot. Tegen Hoogeveen koos ZZVV begrijpelijk weer voor een defensieve speelwijze. Hoogeveen mocht de bal hebben en was dominant. Toch was ZZVV niet ongevaarlijk. Vanuit de counter kreeg het een handvol leuke mogelijkheden. De dominantie van Hoogeveen leek echter net iets te groot. Zwikker schoot na 9 minuten de 1-0 binnen en Santing zag zijn inzet via de onderkant van de lat net het doel uit kaatsen. In de slotsecondes werd het nog even gevaarlijk toen ZZVV met een veldspeler op doel ging spelen, maar het bleef bij 1-0.

ZZVV maakte het tegen Pesse en Gramsbergen vervolgens goed af. In het duel tegen Pesse was het lang spannend. ZZVV was beter, maar kreeg opvallend weinig echte kansen. Pesse was ook niet al te gevaarlijk en verloor bovendien Arjan Kleine met een enkelblessure. Maar in de slotfase was ZZVV daadkrachtig. Bram Otten schoot vijf minuten voor tijd de 1-0 binnen en Martijn Reinig maakte twee minuten later wel heel fraai de 2-0. Met twee zeges op zak was een gelijkspel tegen Gramsbergen voldoende. ZZVV koos er niet verassend voor om compact in te zakken en te gokken op de counter. Echt gevaarlijk werd ZZVV niet, maar ook Gramsbergen kon maar weinig kansen noteren. ZZVV verdedigde goed en overleefde. De 0-0 was voldoende voor de halve finale. Uiteraard een knappe prestatie.

Spanning

Voor Pesse was de spanning er al af. Tegen Turkse Kracht was er echter wel sprake van een enerverend duel. Turkse Kracht was beter en liep ook uit naar een 0-3 zege. Maar het was een partij met veel irritaties, waarbij veel kleine en soms ook pittige overtredingen te zien waren. Vooral doordat de scheidsrechters nauwelijks optraden kon het ook escaleren. Een rode kaart voor Turkse Kracht en vroegtijdig affluiten waren het gevolg. Spanning was er nog wel voor Hoogeveen. Het had inmiddels al gespeeld tegen Gramsbergen. Waar Hoogeveen in de vorige duels nog niet al te overtuigend voor de dag kwam, werd het gaandeweg de avond wel beter. Tegen Gramsbergen kreeg het ook kansen genoeg. Maar na een paar prima kansen en twee keer een schot van Reinders op de paal, werd het pas in de 15e minuut 1-0. Wel heel fraai: Zwikker schoot van afstand  de bal onderkant lat binnen. Gramsbergen drukte pas de laatste minuten echt wat, toen er ook een veldspeler op doel kwam. Hun allereerste echte kans was er 30 seconden voor het einde. Maar die zat wel: 1-1.

Hoogeveen moest dus in elk geval gelijkspelen om poulewinnaar te worden. Tegen Turkse Kracht ging dat nog moeizaam ook. Dat had niet gehoeven. Hoogeveen was duidelijk beter. Na drie minuten was het Roemahlewang die een vrije bal binnenschoot. Turkse Kracht kwam wel snel terug. Benjamins trapte ongelukkig over een bal van afstand heen. Hoogeveen kreeg een serie goede kansen, maar het was wederom een schot van afstand dat Benjamins veraste. Deze keer zag ij de bal gewoonweg niet aan komen tot het te laat was: 1-2. Reinders knalde vlot met een fraaie goal de 2-2 binnen en Hoogevene leek alsnog te gaan winnen. Storend was dat tot twee keer toe een overduidelijke handsbal niet werd gezien door de scheidsrechter en Hoogeveen dus geen strafschop kreeg. Nadat diezelfde leidsman een intrap verassend aan Turkse Kracht gaf stond Hoogeveen verkeerd en werd het anderhalve minuut voor tijd 2-3. Hoogeveen gaf niet op en in de laatste minuut was het een schot van Kleinheerenbrink die van afstand schoot. Hartman toucheerde de bal en de 3-3 was een feit. Een mooie opluchting en de poulewinst voor Hoogeveen. ZZVV mag het nu in Zwartemeer opnemen tegen Germanicus, DZOH, Sleen en De Weide. Hoogeveen lijkt in de ‘poule des doods’ te zitten en is in Angelslo gekoppeld aan Nieuw Buinen, Beilen, Emmen en Sc Elim.Naar overzicht