Zege in slotminuut

Sadik Spijodic schiet Hoogeveen langs Be Quick 1887

Bron: René Posthuma (RTV Drenthe) - Foto's: Martin van dijk

Hoogeveen heeft een zwaarbevochten 2-1 overwinning behaald op Be Quick 1887. In een knotsgekke slotfase besliste Sadik Spijodic het duel.

De thuisclub kwam roestig uit de startblokken. Hoogeveen zag de eerste twee wedstrijden na de winterstop afgelast worden en had in de beginfase zichtbaar moeite om op gang te komen. Nieuwelingen Kjelt Engbers en Menno Heerkes begonnen op de bank, terwijl de derde versterking van de winterstop, Saber Hendriks, geblesseerd moest toekijken. Engbers kwam over van FC Emmen, Hendriks en Heerkes van HHC Hardenberg.

Nadat Rico Cordes voor de gasten de eerste kans van de wedstrijd had gemist, kwam Hoogeveen iets beter in de wedstrijd.

Schitterende treffer

Lang viel er voor het publiek niets te genieten. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht op het middenveld, kansen waren op rantsoen totdat Sadik Spijodic besloot om van ruim twintig meter uit te halen. Zijn schot belandde in de kruising en bracht de ruststand op 1-0.

De tweede helft begon een stuk aantrekkelijker dan de hele eerste helft. Met name Bjorn Zwikker kreeg een paar goede kansen, maar was ongelukkig in de afronding. Maar ook de gasten zochten de aanval, zodat een aantrekkelijke wedstrijd ontstond.

Borgman belangrijk

Hoogeveen-doelman Nick Borgman moest twee keer handelend optreden toen invaller Gertjan Liewes twee keer alleen voor hem opdook. Met name de twee keer was een niet te missen kans die door Liewes, twee meter voor het doel, toch werd gemist. De veel te zachte inzet kon door Borgman nog worden gekeerd.

In een spannende slotfase kregen de gasten een strafschop. Borgman keerde de inzet van Faraouni, maar Jan Stoker was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken. Hoogeveen leek dure punten mis te lopen, maar in de slotseconde was het weer Spijodic die, met zijn tweede van de middag, de wedstrijd besliste.

Hoogeveen - Be Quick 1887: 2-1 (1-0). Scoreverloop: 37e Sadik Spijodic 1-0, 90e Jan Stoker 1-1, 94e Sadik Spijodic 2-1. Scheidsrechter: Miquel Tjong a Hung. Opstelling Hoogeveen: Borgamn, Van Dijk (Kleinheerenbrink, Kreeft, Wierenga (Menno Heerkes), Manning (Engbers), Roemahlewang, Spijodic, Tom Heerkes, Mohamed, Zwikker, Berends.