Velden zijn niet correct ingevuld

Zege bij hekkensluiter

Hoogeveen maakt geen fout in titelrace

Verslag: Christian Zuidema - Samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Janet van der Weij

Assen – Onder een fraaie lentezon heeft Hoogeveen zondag vrij gemakkelijk gewonnen bij laagvlieger Fc Assen. Hoewel Hoogeveen met 0-3 ruim won, had het eigenlijk nog veel vaker moeten scoren. Met de zege kan het echter prima verder.

Andy Kreeft keerde centraal achterin weer terug bij Hoogeveen. Hij kwam in de basis in plaats van Björn Zwikker, die licht geblesseerd moest toekijken. Hoogeveen was meteen vanaf het begin de ploeg die het balbezit had en was ook al vrij snel in het duel gevaarlijk. In de 8e minuut had Manning oog in oog met doelman Hoving de 1-0 op de slof. De door Hartman teruggelegde bal werd echter nog door de uitstekend keepende doelman gepakt. Even later was Hartman dichtbij, maar hij zag weer Hoving als sterkste uit de strijd komen.

Drukken

Fc Assen kwam nauwelijks in het spel voor. Maar in de 14e minuut was er wel een kans. Vanaf links in de 16 mocht Danhof zijn geluk in de korte hoek beproeven. Nick Borgman keerde prima. Hierna ging Hoogeveen weer vrolijk verder met aanvallen. In de 15e minuut kwam Yildirim op rechts goed langs zijn tegenstander en legde ook zuiver af op Dekker. Bij de 1e paal prikte Dekker de bal knap binnen. Dekker had een minuut of wat later nog eens kunnen scoren toen hij prima inkopte. Doelman Hoving zat er echter knap bij. Hoogeveen drukte in deze fase flink en ook Roemahlewang had een aardige kans na een één twee met Yildirim. Hij schoot hard voorlangs.

Hierna ging de storm wat liggen. Hoogeveen was een fase wat minder zuiver en op het droge en wat hobbelige veld werd het wat rommeliger. Toch kwamen er weer kansen. Van der Veen redde nog eens prima op een kopbal van Dekker en Hartman kreeg na een voorzet van de weer veel opkomende Yildirim een kans. Weer zat de doelman er tussen. Van Dijk zag zijn inzet van de doellijn worden gered en Manning zag zijn inzet net van richting worden veranderd. Eigenlijk was het best bijzonder dat het bij 0-1 bleef tot de rust.

Prettig

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Hoogeveen speelde niet per se sprankelend, maar was veel beter en gaf ook nauwelijks iets weg. Fc Assen kreeg een serie corners. Dat was het wel zo ongeveer. Hoogeveen zelf had weer genoeg mogelijkheden en wist er ook weer veel om zeep te helpen. Na een pass van Manning schoot de goed spelende Roemahlewang voorlangs en ook Dekker kreeg een aardige kans die in het zijnet viel. Diezelfde Dekker kwam in de 58e minuut op de achterlijn fraai zijn tegenstander voorbij en legde terug op de vrijstaande Hartman. Veel mensen telden hem al, maar weer was het van der Veen die er een voet tegen kreeg.

Door het uitblijven van een tweede treffer bleef er toch wat spanning hangen. In de 66e minuut was dat wel gedaan. De goed spelende Dekker was moegestreden en zijn vervanger was Julian Mol. Waar Mol ook vorige week als invaller al scoorde, was hij nu helemaal daadkrachtig. Zijn eerste balcontact was de aanname op een steekbal van Hartman. Zijn tweede was de 0-2. Een prima goal. Het duel was daarmee wel gespeeld. Fc Assen was nog een fase wat aan het zoeken, maar dwong niets af. Hoogeveen deed het vrij kalm aan en kreeg nog wat kansen. Vooral een schot van Santing dat door de doelman weer fraai werd gered was een goede mogelijkheid.

Waarheid

Na een corner van Santing kopte de ook weer krachtig spelende Van Dijk de 0-3 binnen en werd de eindstand nog wat verfraaid. Het leidt een goed begin in van een week die wel eens de week van de waarheid kan zijn. Donderdagavond haalt Hoogeveen in bij Bergum en kan het proberen het gat met Alcides te dichten. Datzelfde Alcides is daarna op zondag de tegenstander. Alle reden dus voor gezonde spanning en steun aan de ploeg in Meppel. Nu moet het gebeuren.

Hoogeveen – Fc Assen: 15e Dekker 0-1, 66e Mol 0-2, 83e Van Dijk 0-3

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Kreeft, Van Dijk, Mohamed, Yildirim, Santing, Roemahlewang, Kleinheerenbrink (66e Wieringa), Manning (78e Reinders), Hartman, Dekker (66e Mol)

Geel: geen

Toeschouwers: 125

Man van de wedstrijd: Levon van Dijk

 Naar overzicht