Velden zijn niet correct ingevuld

Zaterdag ontvang Lutten

Titelrace Hoogeveen zaterdag krijgt vervolg

Door de nederlaag van SC Elim vorige week tegen SVM mag Hoogeveen zaterdag weer dromen over meer dan een plek in de nacompetitie. Dat laatste zal voorlopig wel het voornaamste doel blijven, aangezien men de titelkansen natuurlijk niet in eigen hand heeft. Men zal sowieso de resterende vijf duels moeten winnen en in dat kader wacht vandaag met Lutten een lastige opponent.

Tevreden over het vertoonde spel zijn ze al een paar weken niet bij Hoogeveen. Goede en slechte fases worden teveel afgewisseld. Feit is wel dat men al twaalf duels op rij niet verloren heeft. Toch zal men alert moeten blijven. Zaterdag tegen Fit Boys kwam men zelfs met 2-0 achter. Dat werd uiteindelijk weer rechtgezet, maar is natuurlijk niet tegen elke tegenstander een vanzelfsprekendheid. Daarnaast moet men zorgen dat iedereen heel blijft en dat schorsingen uitblijven. Van de zo geroemde brede selectie bij de start van het seizoen is immers weinig overgebleven al heeft Edward Sabandar met Raymond Zwiers inmiddels een echt breekijzer gevonden.
Tegenstander Lutten streed vorig seizoen samen met Hoogeveen om de titel, die uiteindelijk naar Tonego ging. In de nacompetitie strandde men vervolgens ook. Dit seizoen lijkt men overal naast te grijpen. De ploeg van Jaap Scholing staat zesde en heeft twaalf punten minder dan Hoogeveen en is ook in de derde periode al kansloos. Men bewees zichzelf vorige week dan ook een slechte dienst door met 1-3 te verliezen van Hollandscheveld.
Eind december won Hoogeveen in Lutten moeizaam met 1-2. Door twee onterechte rode kaarten speelden de Luttenaren lang tijd met negen spelers, die echter wel de gelijkmaker wisten te scoren. Vorig seizoen werd het in Hoogeveen 2-2. Roy Strijker scoorde toen in het shirt van de tegenstander twee keer.

Hoogeveen zondag speelt morgen in de Hoofdklasse om 14.00 uur de topper tegen SDO Bussum.Naar overzicht