Zaterdag BSVV

Hoogeveen zaterdag op jacht naar nacompetitie

Vorig seizoen mocht Hoogeveen zaterdag tot en met de laatste speeldag hopen op een kampioenschap. Uiteindelijk greep men op de laatste speeldag overal naast. Een jaar later zit het kampioenschap er niet meer in, maar is plaatsing voor de nacompetitie heel dichtbij drie speelronden voor het eind. Zaterdag kan er tegen BSVV een flinke stap gezet worden.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van vorig seizoen (Foto: Albert Stegeman).

De vierde plaats in de eindrangschikking volstaat voor de ploeg van trainer Edward Sabandar. Wat dat betreft vormt ZZVV de enige bedreiging. De ploeg uit Zuidwolde heeft vijf punten minder dan Hoogeveen en een veel slechter doelsaldo. Vier punten uit de laatste drie duels lijkt dan ook voldoende te zijn. Plaatsing zou zaterdag zelfs mogelijk zijn bij winst en verlies van ZZVV dat thuis moet aantreden tegen Avereest.
Duidelijk is wel dat het vertoonde spel bij Hoogeveen wel beter moet om ook enige kans te maken in de nacompetitie. Wat dat betreft is het goed om te constateren dat de selectie weer wat completer lijkt te worden in het slot van de competitie. Het was de laatste weken dan ook behelpen geblazen. Zo had men in de laatste wedstrijd tegen SVM maar twee wissels op de bank, die ook nog eens niet fit waren en dat terwijl men voor aanvang van het seizoen nog vol lof was over de breedte van de selectie. ‘Dat is inderdaad teleurstellend, maar heb je niet in de hand. Je begint voor derde klas begrippen met een enorme selectie en iedereen verwacht dat hij speelt. Ook bij ons kunnen er echter maar elf spelen. Als je er dan even buiten valt moet je daar tegenkunnen, ervoor vechten en wachten op je kans. Ik heb helaas moeten constateren dat een aantal spelers hier niet goed mee om kan gaan en die gooien dan al heel snel de handdoek in de ring. Ze kiezen tegenwoordig dan ook steeds vaker voor de makkelijkste weg. Het zegt iets over de mentaliteit en als trainer is dat heel frustrerend’, was de reactie van trainer Edward Sabandar.
Tegenstander BSVV strijdt net als vorig seizoen tegen degradatie. Eerder dit seizoen won men in Bovensmilde echter wel met 3-0. Hoogeveen is dan ook gewaarschuwd, zeker omdat de laatste twee duels ook werden gewonnen. Daar moet wel bij op worden gemerkt dat de ploeg van scheidend trainer Alex Visser thuis beter presteert dan uit.
Vorig seizoen won Hoogeveen thuis met 4-0.
De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Hoogeveen zondag speelt een dag later om 14.00 uur een uitwedstrijd bij AWC in het Gelderse Wijchen.