Winst in Dedemsvaart

Hoogeveen zaterdag doet goede zaken

Verslag, samenvatting + interview: Gerjo Stegeman - Foto: Albert Stegeman

DEDEMSVAART - Hoogeveen zaterdag heeft in de lastige uitwedstrijd bij SCD’83 uitstekende zaken gedaan. Zonder goed te spelen won men met 0-2. De ploeg van trainer Edward Sabandar blijft hierdoor volop in de titelrace.

Tijdens de competitieopening verloor Hoogeveen nog van de ploeg uit Dedemsvaart. Sindsdien is het met Hoogeveen alleen maar beter gegaan en met de ploeg van oud-HZVV-er Richard Tempelman alleen maar minder.
In een slechte wedstrijd was het Hoogeveen dat zaterdag de bovenliggende partij was, maar met name in het eerste kwartier slordig was. SCD deelde in die fase ook wat speldenprikjes uit. Daarna nam Hoogeveen het initiatief langzaam over en werd het via Jesse de Haas en Marcel Linthorst ook gevaarlijk.

CADEAUTJE

Er moest echter een cadeautje van de thuisploeg aan te komen om Hoogeveen op voorsprong te zetten. Doelman Jelmer Koes maaide volledig over een diepe bal van Devlin Hartman heen, waarna Guido ten Cate er als de kippen bij was om te profiteren.
In de tweede helft verwachte iedereen aan offensief van de thuisploeg. Zo ook Guido ten Cate. ‘Ik verbaasde mij erover dat we voorin niet meer ruimte kregen. Ze gingen dan ook niet vooruit voetballen. Hierdoor bleven wij uiteindelijk heel eenvoudig op de been. Het enige wat we ons dan ook kunnen verwijten is dat we het niet eerder hebben afgemaakt’, aldus Ten Cate die uiteindelijk wel z’n tweede treffer scoorde.
Jordi Hulleman maakte vlak voor tijds hands in het strafschopgebied, waarna Ten Cate de strafschop benutte.

NIVEAU

Door de zege doet Hoogeveen volop mee in de strijd om het kampioenschap. ‘Het is lekker dat je de slechte wedstrijden ook wint’, reageerde Guido ten Cate na afloop. ‘We kunnen halen nog niet het niveau van voor de winter. We moeten duidelijk nog in het ritme komen. Het is dan prettig dat de resultaten positief zijn, zeker omdat we twee keer op natuurgras hebben gespeeld. Een ondergrond die ons normaal gesproken niet licht.’
Volgende week wacht thuis de topper tegen naaste concurrent Hardenberg’85. ‘In Hardenberg kwamen zij pas laat langszij. Toch hebben ze met Ruben Peltjes achterin en Rick Broek voorin de nodige kwaliteit rondlopen. We zullen dan ook aan elkaar gewaagd zijn. Voor ons is het verder zaak de boel fit te houden.’

SCD’83 – Hoogeveen zaterdag: 0-2 (0-1). Scoreverloop: 41e Guido ten Cate 0-1, 87e Guido ten Cate (pen.) 0-2. Scheidsrechter: Van Leeuwen. Gele kaart: Tim Dekker (SCD’83). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, De Blecourt, Ruben de Haas, Hartman, Linthorst, Eising, Ten Cate, Vreeling, Leepel, Jesse de Haas (Benjamins).

Man van de wedstrijd: Eduard Kobes