Velden zijn niet correct ingevuld

Winst Hoogeveen zaterdag

Geen fout in titelrace tegen SVN'69

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Anders dan de 2-1 eindstand doet vermoeden kende Hoogeveen zaterdag geen moeite met SVN’69. Het enige dat de ploeg zich kon verwijten was dat het de gasten in de blessuretijd terug in de wedstijd mochten komen. Het leidde uiteindelijk niet tot schade met als gevolg tevreden gezichten na afloop.

Dat laatste kwam mede door het nieuws uit Luttelgeest waar Tonego met 5-2 had gewonnen van Hardenberg’85. De Hardenbergers hadden drie punten meer dan Hoogeveen en zijn de enige ploeg uit de top vijf die Hoogeveen niet meer treft. Conclusie is dan ook dat Hoogeveen alles weer in eigen hand heeft, al zal het natuurlijk een loodzware klus worden.
Na het slippertje vorige week tegen Fit Boys begon Hoogeveen getergd aan het duel tegen de ploeg uit Nijeveen. Dat deed het wel zonder aanvoerder Brian Leepel die in de warming-up met maagklachten afhaakte. Saroney Vreeling begon hierdoor alsnog in de basis.

TOPSCHUTTER

Na dertig seconden kreeg Jesse de Haas al een grote mogelijkheid die hij onbenut liet. De grootste kans viel echter te noteren in de achtste minuut. Marcel Linthorst stuitte op doelman Klaas Schra, waarna in de rebound Jan Benjamins een grote kans naast het doel zag verdwijnen.
Na een kwartier toonde Marcel Linthorst weer zijn klasse. De topschutter haalde van zo’n 35 meter uit en zag zijn inzet via de onderkant van de lat achter de verbouwereerde doelman vallen. Hoogeveen had wat het wilde hebben en zette vervolgens door. Jan Benjamins was twee keer dichtbij een treffer. Die viel na 36 minuten. Scheidsrechter Scholtens zag na een corner een handsbal van Harm Jaap Knol, waarna de bal op stip belandde. Opnieuw Marcel Linthorst pakte het cadeautje gretig uit.

NONCHALANCE

In de tweede helft viel er nauwelijks iets te beleven. Hoogeveen stond regelmatig met vijf man op lijn achterin. De bedoeling was dat Ruben de Haas iets voor de twee centrale verdedigers De Blecourt en Kobes zou spelen en dat de backs Hartman en Vreeling dan meer naar voren zouden spelen. Die laatste twee zakten echter te ver terug. Gevolg was dat men verdedigend niet in de problemen kwam, maar aanvallend ook niets afdwong.
Uiteindelijk sloop er ook nog de nodige nonchalance in de ploeg wat uiteindelijk leidde tot de aansluitingstreffer in de 91e minuut. De Blecourt speelde de bal veel te zacht terug op doelman Slot, waarna Bastian Liemburg kon profiteren. Ondanks zeven minuten blessuretijd bleef het hier bij.
Volgende week speelt Hoogeveen de eerste finale. Dan treft het thuis LTC dat drie punten meer heeft. Winst is dan noodzakelijk anders wordt het gat te groot.

Hoogeveen zaterdag – SVN’69: 2-1 (2-0). Scoreverloop: 15e Marcel Linthorst 1-0, 36e Marcel Linthorst (pen.) 2-0, 91e Bastian Liemburg 2-1. Scheidsrechter: Scholtens. Gele kaarten: Ruben de Haas (Hoogeveen), Leon Wessel (SVN’69). Toeschouwers: 150. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst, Benjamins (Diphoorn), Hartman, De Blecourt, Eising, Vreeling, Tuinstra (Roemahlewang), Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Ruben de Haas

 Naar overzicht