Verzekerd van nacompetitie!

Na zege tegen BSVV

Verslag, samenvatting + reactie: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Twee wedstrijden voor het eind van de competitie is Hoogeveen zaterdag al zeker van plaatsing voor de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Door een 2-1 overwinning thuis tegen BSVV en een nederlaag van ZZVV kan de vierde plaats de ploeg van trainer Edward Sabandar niet meer ontgaan.

Die vierde plaats is voldoende, omdat de top drie allemaal een periodetitel op zak heeft. ‘Geweldig dat we nu twee wedstrijden voor het eind al verzekerd zijn van de nacompetitie’, verzuchte een opgeluchte Saroney Vreeling na afloop. ‘Zeker als je beseft dat we bezig zijn aan een moeizaam seizoen. Vorig jaar deden we tot het laatste moment mee om de titel, maar hadden we uiteindelijk niets. Dan voelt dit een stuk beter.’
Het verschil met vorig seizoen is inderdaad bijzonder. Voor het gevoel waren de prestaties toen beter, maar de feiten geven een ander beeld. Hoogeveen heeft nu bijvoorbeeld al meer punten dan vorig seizoen. De verschillen bovenin waren toen dan ook kleiner.

HOOGEVEEN WAS GEWAARSCHUWD

Voor aanvang van het duel met BSVV was Hoogeveen gewaarschuwd. ‘Vorig jaar hebben we daar het kampioenschap verspeeld en ook dit seizoen gingen we er met 3-0 onderuit. Het is een stugge en lastig te bespelen ploeg en dat zag je ook vandaag weer’, gaf Vreeling na afloop aan.
De ploeg uit Bovensmilde trok zich massaal terug en dat was ook wel begrijpelijk. Zou men dat niet hebben gedaan, dan zou men waarschijnlijk weggespeeld worden. Hoogeveen wachtte dan ook een zware middag en moest hopen op een snelle voorsprong. Die kwam er na zeven minuten ook via Saroney Vreeling.
Daarna had Hoogeveen een duidelijk overwicht. Het verzuimde alleen de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Met name Jesse de Haas had vroegtijdig de trekker kunnen overhalen. Uiteindelijk viel de tweede treffer pas een kwartier voor tijd. Brian Leepel scoorde na goed voorbereidende werk van Marcel Linthorst en Roy Strijker.
Nog even leek het spannend te worden toen Himen Mohammad een wel erg makkelijk gegevens strafschop benutte. De daadkracht van de gasten was echter te gering om Hoogeveen echt in problemen te brengen.

NACOMPETITIE

‘We kunnen nu zonder druk de laatste twee wedstrijden spelen. Het is wel zaak om ons spel in deze twee wedstrijden verder te verbeteren. Dat zal echt nodig zijn om echt kans te maken in de nacompetitie. We moeten er dan ook volle bak tegenaan gaan, zodat we met een lekker gevoel de nacompetitie ingaan’, besluit Vreeling.
In de nacompetitie wacht een uitduel tegen de beste periodekampioen uit de derde klasse C. Op dit moment is dat Loppersum, maar die ploeg strijd samen met Zuidhorn en LTC nog om de titel. De laatste twee ploegen zouden dus ook nog de tegenstander van Hoogeveen kunnen worden.

Hoogeveen zaterdag – BSVV: 2-1 (1-0). Scoreverloop: 7e Saroney Vreeling 1-0, 73e Brian Leepel 2-0, 84e Himen Mohammad 2-1 (pen.). Scheidsrechter: Jaap Woering. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst (Takens), Santing, Roy Strijker, Vreeling, Eising, Leepel, Mitchel Strijker, Jesse de Haas (Mol).