Velden zijn niet correct ingevuld

Tweede bekerzege

Hoogeveen zaterdag ook eenvoudig langs Sweel

Verslag, samenvatting + interview: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

ZWEELOO – Hoogeveen zaterdag lijkt zich freewheelend te gaan plaatsen voor de volgende bekerronde. Zaterdag werd er vrij eenvoudig met 0-4 gewonnen van vierdeklasser Sweel. In de eerste helft regende het kansen voor Hoogeveen, maar scoorde men pas vlak voor rust de openingstreffer. Daarmee was het verzet van de thuisploeg ook meteen gebroken.

Sweel - Hoogeveen zaterdag

Hoogeveen-trainer Edward Sabandar moet zich soms wel eens in de ogen wrijven als het gaat om de keuzes die hij kan maken. Voor een derdeklasser beschikt hij over een kwalitatief brede selectie. Blessures kunnen dan ook makkelijker opgevangen worden dan voorgaande jaren. Zo kon hij tegen Sweel Guido ten Cate, Jan Benjamins, Eduard Kobes, Geert Jan de Blecourt en Joy Eising uit voorzorg sparen. De laatste drie maakten in de tweede helft wel hun opwachting. Sepp Bisschop en Devlin Hartman mochten in de basis starten en deden dat beiden zeer verdienstelijk.
Sweel daarentegen heeft deze zomer veel kwaliteit moeten inleveren en gaat afgaand op de wedstrijd van zaterdag een lastig seizoen tegemoet. Vorige week verloor men al van VCG en zaterdag was het vooral een kwestie van tegenhouden. Dat lukte ook lange tijd mede dankzij de uitstekende doelman Jaap Haan.

KANSEN

Het regende kansen in de beginfase van de wedstrijd. Ruben de Haas, Jesse de Haas en Marcel Linthorst waren dichtbij een treffer, maar waren onnauwkeurig in de afwerking, stuitten op de doelman of raakten de paal. Aan de andere kant moest de debuterende doelman Raymon Slot één keer in actie komen toen Tom ter Avest mocht uithalen.
Vlak voor rust was het dan toch raak. Een voorzet van Sepp Bisschop werd van richting veranderd, waarna Saroney Vreeling bij de tweede paal raak kopte. Het verzet van de thuisploeg was hiermee definitief gebroken zou blijken in de tweede helft.
Nadat keeper Haan eerst nog een doelpunt had voorkomen, ging hij na zeven minuten samen met verdediger Jordy Darneviel in de fout, waardoor de jagende Ruben de Haas kon profiteren.
Leepel en Tuinstra verzuimden vervolgens de derde treffer te scoren, maar dat deed Marcel Linthorst uiteindelijk wel. Doelman Raymon Slot legde de bal prachtig over de defensie van Sweel waarna Linthorst op even fraaie wijze scoorde.
Een kwartier voor tijd bekroonde ook Sepp Bisschop een goede wedstrijd met een treffer. De eveneens sterk spelende Ruben de Haas stond aan de basis.
Volgende week heeft men aan een gelijkspel uit bij vijfdeklasser VCG voldoende om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde.

Sweel – Hoogeveen: 0-4 (0-1). Scoreverloop: 44e Saroney Vreeling 0-1, 52e Ruben de Haas 0-2, 68e Marcel Linthorst 0-3, 76e Sepp Bisschop 0-4. Scheidsrechter: Rotmensen. Opstelling Hoogeveen: Slot, Hartman (De Blecourt), Zwiers (Eising), Tuinstra, Casander (Kobes), Vreeling, Linthorst, Jesse de Haas, Ruben de Haas, Leepel, Bisschop.Naar overzicht