Velden zijn niet correct ingevuld

Eenvoudige overwinning

SVBS’77 met 6-0 verslagen

Verslag, samenvatting + interview: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN - Zoals verwacht kende Hoogeveen zaterdag een eenvoudige middag tijdens het eerste bekerduel tegen het naar de vierde klasse gepromoveerde SVBS’77. Voor de rust liep de ploeg van trainer Edward Sabandar al eenvoudig weg naar een 4-0 voorsprong. Doordat het tempo in de tweede helft te laag was, bleven dubbele cijfers uiteindelijk uit en werd het 6-0.

Hoogeveen zaterdag - SVBS77

Het was voor Hoogeveen wel even wennen. Tijdens de AH Offerein Bokaal had men immers tegen sterke tegenstanders gespeeld en ook nog eens overtuigend gewonnen. Tijdens de beker treft men tegenstanders van een minder kaliber.
Het is zaak om in dit soort wedstrijden scherp te beginnen en dat deed de ploeg van trainer Edward Sabandar. Al na drie minuten opende Hoogeveen de score via Jan Benjamins. Een prachtige aanval over meerdere schijven ging hieraan vooraf.
Nadat Vreeling en Benjamins dichtbij de tweede treffer waren, viel die uiteindelijk na ruim een kwartier spelen. Via Guido ten Cate en Jacco Tuinstra belandde de bal bij Brian Leepel die heel beheerst doelman Van Til verschalkte.

PRACHTIG

Opnieuw een prachtige aanval via Ruben de Haas en Guido ten Cate leidde ook de 3-0 van Jan Benjamins in. In de 37e minuut maakte Ruben Roemahlewang er ook nog eens 4-0 van. Iedereen maakte zich op voor een vervolg waarin de dubbele cijfers nog wel eens gehaald zouden kunnen worden.
Het liep uiteindelijk anders. In de tweede helft lag het tempo bij Hoogeveen veel te laag. Er viel tot twintig minuten voor het eind ook nauwelijks iets te beleven. Toen was het Guido ten Cate die op fraaie wijze de bal in het duel krulde.

OVERZICHT

Een zesde treffer kwam er in de slotminuut ook nog. Sepp Bisschop zette goed druk, waarna Ruben Roemahlewang een foutieve terugspeelbal onderschepte. De aanvaller behield het overzicht en bediende de scorende Brian Leepel.
Volgende week wacht voor Hoogeveen een uitwedstrijd tegen vierdeklasser VV Sweel. Een ploeg waar men het vorig seizoen in de competitie lastig tegen had. Sweel kende een slechte start van de bekercompetitie door met 1-0 te verliezen van VCG. De ploeg uit Geesbrug is teruggekeerd in de vijfde klasse en op 16 september de tegenstander van Hoogeveen.

Hoogeveen zaterdag – SVBS’77: scoreverloop: 3e Jan Benjamins 1-0, 17e Brian Leepel 2-0, 28e Jan Benjamins 3-0, 37e Ruben Roemahlewang 4-0, 71e Guido te Cate 5-0, 89e Brian Leepel 6-0. Opstelling Hoogeveen: Santing, Casander, Kobes, Ruben de Haas, Vreeling (Linthorst), Ten Cate, Leepel, Roemahlewang, Tuinstra, Benjamins (De Blecourt), Diphoorn (Bisschop).

 Naar overzicht