Eerste zege

Hoogeveen zaterdag in tweede helft langs SCN

Verslag, Foto's + samenvatting: Gerjo Stegeman

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag en SCN kenden beiden als promovendus geen geweldige start in de derde klasse. Een positief resultaat in de wedstrijd van zaterdag was voor beiden dan ook van groot belang. Na afloop was het Hoogeveen dat een feestje kon vieren in de kleedkamer. De ploeg van trainer Edward Sabandar won uiteindelijk verdiend met 2-0.

Hoogeveen zaterdag - SCN

Het zit SCN-trainer Roel Smand op dit moment duidelijk even niet mee. Zo miste hij zaterdag een half dozijn spelers en zag hij na een halve minuut ook nog eens Ferdy Tolman geblesseerd het veld verlaten. De zorgen voor collega Edward Sabandar liggen vooral voorin. Jan Benjamins en Guido ten Cate zitten nog steeds in de lappenmand. Het is mogelijk een verklaring voor het feit dat er van de doelpuntenmachine die Hoogeveen lange tijd was nog weinig over is. Sterker nog; tot zaterdag scoorde men nog niet.

BEELDEN

SCN trok zich massaal terug op de eigen helft. De ploeg kon niet beter, maar had daarnaast blijkbaar goed de beelden van de laatste wedstrijden van Hoogeveen bekeken. Daaruit bleek dat Hoogeveen het telkens moeilijk had tegen ploegen die zich ingroeven. Voor Hoogeveen was het dan ook zaak om snel te scoren. Iets waar men niet in slaagde.
Ondanks het veldoverwicht viel er lange tijd niets te beleven. Pas na een half uur werd Hoogeveen echt gevaarlijk en was het bijna meteen ook raak. Saroney Vreeling zag zijn inzet tergend langzaam via de paal weer terugkeren in het veld. Daarna probeerden Marcel Linthorst en Ruben de Haas het nog van afstand, maar zonder het gewenste resultaat.

SNELHEID

In de rust bracht Edward Sabandar Ruben Roemahlewang in de ploeg voor Joy Eising, om zo meer snelheid in de ploeg te krijgen. SCN bleef op haar beurt ver terugzakken en lange tijd ook moeiteloos overeind, zonder zelf ook maar één kans te creëren. Wel ontsnapte het na tien minuten toen Geert Jan de Blecourt vrij mocht uithalen. Die vond echter de goed keepende Jordy Kroesen op zijn pad.
Na ruim een uur spelen capituleerde SCN dan toch. De opkomende Jesse de Haas zette een goede één-twee op met Ruben Roemahlewang en schoot de bal beheerst binnen. De ontlading was enorm bij Hoogeveen. Na meer dan vier uur wist men eindelijk te scoren.
De hoop op een gelijkspel was hiermee verkeken voor SCN en lijdzaam moest men een kwartier voor tijd toezien hoe Eduard Kobes een corner van Ruben de Haas in het doel kopte. In de slotfase werd een treffer van Ruben de Haas nog afgekeurd en verzuimde Marcel Linthorst de eindstand op 3-0 te zetten.
Al met al zal Hoogeveen opgelucht ademhalen en is het voor SCN-trainer Roel Smand te hopen dat hij op korte termijn weer over een fittere selectie kan beschikken.

Hoogeveen zaterdag – SCN: 2-0 (0-0). Scoreverloop: 66e Jesse de Haas 1-0, 75e Eduard Kobes 2-0. Scheidsrechter: Venekamp. Gele kaarten: Tuinstra (Hoogeveen), Aasman (SCN). Opstelling Hoogeveen: Slot, Jesse de Haas, Kobes, De Blecourt, Tuinstra, Ruben de Haas, Vreeling, Eising (Roemahlewang), Linthorst, Leepel, Hartman. Opstelling SCN: Kroesen, Boertien, Zwiers, Pastoor, Elema, Van Vliet (v.d. Molen), Aasman, Stefan Bruinsma, Guichelaar, Tolman (Smit), Julian Bruinsma.

Man van de wedstrijd: Jesse de Haas