Verlies in topper

Zwaar gehavend Hoogeveen onderuit in topper

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

LUTTELGEEST - Een zwaar gehavend Hoogeveen zaterdag moet voorlopig even pas op de plaats maken bovenin de derde klasse. Zaterdag werd de topper in Luttelgeest met 3-1 verloren. Tonego is hierdoor voorlopig de nieuwe koploper en staat nu vier punten voor op Hoogeveen.

Nog maar een paar weken geleden leek Hoogeveen in een flow te zitten en op te stomen naar de koppositie in de derde klasse. Nu drie wedstrijden later en slechts één punt meer snakt men naar de winterstop. Het noodlot lijkt dan ook te zijn toegeslagen en voor Edward Sabandar wordt het voor de komende competitiewedstrijd tegen BSVV en de bekerwedstrijd tegen Staphorst nog een hele klus om elf namen op papier te krijgen.
Zaterdag ontbraken Guido ten Cate, Geert Jan de Blecourt, Ruben de Haas, Raymond Zwiers en Devlin Hartman. Laatstgenoemde haakte tijdens de warming-up af. Tijdens de wedstrijd raakte ook nog eens Marcel Linthorst met een hamstringblessure af en was ook Jesse de Haas niet fit. Jan Benjamins moest noodgedwongen in de basis starten. De aanvaller heeft een versleten knie en kan niet meer pijnvrij voetballen. Zaterdag kon hij de wedstrijd ook niet volmaken.

MOEITE

Tonego speelde vorig seizoen voor het eerst in de historie in de tweede klasse, maar degradeerde ook meteen weer. Dit seizoen startte men matig, maar de laatste weken is men aan een enorme opmars bezig. Wel heeft men moeite om met name thuis het spel te maken. Dat bleek ook zaterdag.
Hoogeveen, dat het normaal gesproken van het voetballend vermogen moet hebben, moest het net zoals vorige week tegen ZZVV nu vooral van strijd hebben. Men liet dat ook zien en wat dat betreft verdient men ook alle lof.
Na een half uur zat het ook nog eens mee. Jesse de Haas besloot maar eens uit te halen en zag zijn inzet met het nodige geluk via een verdediger in het doel belandden. Het was op dat moment een spaarzaam hoogtepunt in een rommelig duel.

HOOFDROL

Vijf minuten alter was er opnieuw een hoofdrol voor De Haas. Hij maakte een niet al te slimme overtreding op Pjotr de Roo, waarna de vrijetrap van Thijs de Vries via Joost op de Kelder in het doel verdween. Doelman Slot zag er hierbij niet goed uit.
Na het uitvallen van Marcel Linthorst begon Hoogeveen nog gehavender aan de tweede helft en ging de beste man van het veld in de fout. Eduard Kobes leek weg te glijden, waarna hi uit balans raakte en de uitstekende spits Allan Bakker optimaal profiteerde. Hoogeveen kwam deze tegenvaller niet meer te boven. Men bleef strijden, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Uiteindelijke besliste invaller Marc v.d. Ouweland ver in blessuretijd de wedstrijd definitief in het voordeel van de ploeg uit Luttelgeest.

Tonego – Hoogeveen zaterdag: 3-1 (1-1). Scoreverloop: 31e Jesse de Haas 0-1, 36e Joost op de Kelder 1-1, 47e Allan Bakker 2-1, 92e Marc v.d. Ouweland 3-1. Gele kaart: Benjamins (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Diphoorn, Kobes, Leepel, Duinkerken, Eising, Vreeling, Tuinstra, Linthorst (Roemahlewang), Benjamins (Casander), Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Eduard Kobes