Titeldroom blijft levend

Hoogeveen zaterdag overklast koploper LTC

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

HOOGEVEEN – Hoogeveen zaterdag mag blijven dromen van de titel in de derde klasse. Zaterdag overklaste het koploper LTC met 5-1. Het was een cruciaal duel voor de ploeg van trainer Edward Sabandar omdat de tegenstander uit Assen voor aanvang drie punten meer had.

Sabandar verraste de tegenstander door met twee spitsen te gaan spelen. ‘Het was geen tactische keuze’, verklaarde de trainer na afloop. ‘Ik kijk tijdens de trainingen hoe de spelers er qua fitheid opstaan en pas daar mijn systeem op aan. In dit geval kon Jan Benjamins niet starten. Aangezien ik niet de beschikking heb over een tweede spits, besloot ik met twee aanvallers te starten.’
Een omzetting die uitstekend uitpakte. Hoogeveen had vanaf het begin de controle over de wedstrijd en LTC slaagde er niet in het favoriete spelletje te spelen. Wel verzuimde het na een kwartier op voorsprong te komen. Maik Molanus krijg een uitstekende mogelijkheid. Hij passeerde doelman Slot, maar zag zijn inzet vervolgens ook over het doel verdwijnen.

JARIG

Daar bleef het lange tijd ook bij en halverwege de eerste helft was het Hoogeveen dat de ban brak. Brian Leepel soleerde door de LTC-defensie en behield het overzicht. De jarige Jesse de Haas mocht het karwei vervolgens afmaken. Hoogeveen kreeg vleugels en verdubbelde vier minuten later de score. Een corner van Ruben de Haas belandde in de voeten van Eduard Kobes. De verdediger draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal met link in de korte hoek achter de verraste doelman Van der Veen.
Na een half uur verzuimde Hoogeveen verder uit te lopen, toen Jesse de Haas te lang aarzelde. Vlak daarna liet hij echter zien hoe het wel moest. Op snelheid klopte hij de Asser defensie om vervolgens zijn tweede verjaardagscadeautje van de middag gretig uit te pakken.
LTC zette hier niets tegenover al verraste Avin Rashid Hussain doelman Raymon Slot nog bijna met een slim balletje. In de slotfase van de eerste helft waren Marcel Linthorst en Geert Jan de Blecourt nog dichtbij een vierde treffer, maar die viel niet.

OVEREIND

In de tweede helft bleef de verwachte stormloop van LTC uit en bleef Hoogeveen overeind. Het maakte slechts één slippertje waardoor Jarno Buist na twintig minuten de 3-1 kon binnenkoppen. Verder kwam de Assenaren niet. De laatste tien minuten waren vervolgens voor invaller Ruben Roemahlewang. Een goede aanval werd door hem keurig afgerond, waarna hij helemaal uit z’n dak ging. Het shirt ging uit en hij werd bedolven onder zijn medespelers. Vlak daarna mocht hij opnieuw een feestje vieren toen hij attent was na een nadat de inzet van Ruben de Haas eerst nog werd gekeerd door de doelman. Het betekende een fraai slotstuk van een heerlijke voetbalmiddag voor Hoogeveen.

Hoogeveen zaterdag – LTC: 5-1 (3-0). Scoreverloop: 24e Jesse de Haas 1-0, 28e Eduard Kobes 2-0, 34e Jesse de Haas 3-0, 64e Jarno Buist 3-1, 81e en 83e Ruben Roemahlewang 4-1 en 5-1. Scheidsrechter: Westerloo. Gele kaart: Roemahlewang (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst, Vreeling, Hartman, De Blecourt, Eising, Leepel (Roemahlewang), Tuinstra (Benjamins), Jesse de Haas (Diphoorn).

Man van de wedstrijd: Saroney Vreeling