Throwback Thursday

Deze keer gaan we terug naar 16 september 2012. De laatste keer dat Be Quick 1887 en Hoogeveen tegenover elkaar stonden. Zondag is het weer zover.

Kleine nederlaag tegen titelkandidaat

Verslag: Christian Zuidema - Foto's: Gerjo Stegeman

Groningen – Hoogeveen heeft tegen titelkandidaat Be Quick niet voor een verassing kunnen zorgen. De thuisploeg was eigenlijk het hele duel beter en kreeg ook de beste kansen. Toch kon Hoogeveen lang hopen op een puntje. Met 2-1 moest het echter een nederlaag accepteren.

x

Bij Hoogeveen ontbraken Benjamins en Manning ten opzichte van vorige week, maar keerden De Lange en Drenth terug in de basis. Verder speelden Boertien en Hoogeveen weer in de basis. Hoogeveen speelde vrij opportunistisch en probeerde over het hele veld één op één te spelen en zo druk op de tegenstander te krijgen. Maar zeker in de beginfase had Hoogeveen het moeilijk. Vooral het eerste kwartier was Be Quick nadrukkelijk beter. Het speelde de bal vrij gemakkelijk rond en creëerde ook al snel een paar fraaie kansen. Olde Monninkhof plaatse een mislukte voorzet via Koch op de lat, Van der Leij kopte hard in maar zag Koch wederom knap redden en Van den Berg kopte de bal voorlangs.

Omdraaien

Be Quick vergat dus al snel in de wedstrijd op voorsprong te komen. Hoogeveen zette daar via een leuke aanval waar Vreeling net een voet te kort kwam wel iets tegen over, maar mocht niet klagen. Sterker nog, via Van der Leij kreeg Be Quick nog een prima kans, maar wederom was Koch de baas. Langzamerhand pakte Hoogeveen het beter op. Be Quick werd minder gevaarlijk en Hoogeveen wist steeds meer de bal in de ploeg te houden. Achterin is ook Be Quick geen wonderploeg en er leek wel wat in te zitten. Waar Be Quick de kansen liet liggen, was Hoogeveen bovendien wel al snel succesvol. In de 18e minuut bracht Doorn de bal na een afgeslagen aanval terug in de zestien. Drenth was attent, nam de bal goed aan en rondde alleen voor doelman Koopmans prima af: 0-1.

Het was ook de fase waarin er voor Hoogeveen echt wat in leek te zitten deze middag. Be Quick kwam niet echt meer door en tot kort voor de rust hield Hoogeveen het duel aardig onder controle. Toch ging het mis. In de 38e minuut was er al een prima kans, toen Van der Leij de bal op de lat kopte en Olde Monnikhof de rebound over schoot. Hoogeveen kwam goed weg. Opvallend genoeg was de gelijkmaker in de 41e minuut juist niet nodig. Freriks liep invaller Van Hezel achter op de hakken en veroorzaakte een strafschop. Molenaar wist daar wel raad mee en maakte de 1-1. Uiteraard verdiend, maar desondanks zuur.

Kracht

Na de rust had Hoogeveen het niet bepaald makkelijk. Vooral in de beginfase was het achterin vaak erg onrustig en vielen er gaten. Hoogeveen had moeite om de ruimtes te belopen, terwijl Be Quick juist aan de bal redelijk makkelijk combineerde. Van Hezel kreeg al eens een prima kans in de 50e minuut, waar Koch nog wel raad mee wist. Maar na een slappe omschakeling bij Hoogeveen ging het in de 56e minuut mis. Be Quick speelde het nu wel goed uit en Van der Kooi prikte de 2-1 in de verre hoek. Hoogeveen probeerde hierna toch weer meer het spel in handen te krijgen, maar had niet de rust aan de bal of de kracht in de omschakeling om het echt uit te spelen. Bovendien wist het voorin de bal niet goed vast te houden. Be Quick bleef de betere ploeg, hoewel het in eerste instantie nog niet echt gevaarlijk werd.

Richting het einde van de wedstrijd ging Hoogeveen meer het offensief in. Doorn schoof door naar voren en Ten Cate kwam voor Theo Hoogeveen. De ruimte die achterin ontstond leverde een paar lastige momenten op voor Hoogeveen. Van der Kooi zette gevaarlijk voor maar bereikte net geen tegenstander en ook Van der Leij zag Van den Berg net niet bij zijn voorzet komen. Hoogeveen kwam een paar keer aardig door. Kreeft kreeg een aardige kopkans en Ten Cate kreeg de bal fraai bij Drenth. Drenth kwam net niet tot een voorzet op de vrij staande Van der Tuin en liep in de zestien vast. Opvallend was vervolgens dat de scheidsrechter het duel na 90 minuten en tien seconden afblies. Dat ondanks vijf wissels en een serie blessurebehandelingen na rust. Storend en in feite volstrekt fout, maar op de uitslag viel natuurlijk weinig af te dingen. Be Quick was de betere en had verreweg de meeste kansen. Volgende week kan Hoogeveen tegen NEC op zoek naar meer punten in het nog prille seizoen. Dat zou fijn zijn om de aansluiting bij de middenmoot te behouden.

Be Quick 1887 – Hoogeveen: 18e Drenth 0-1, 41e Molenaar 1-1, 56e Van der Kooi 2-1

Opstelling Hoogeveen: Koch, Freriks (73e Kobes), Kreeft, Doorn, Coulier, Van der Tuin, Boertien, De Lange, Vreeling, Hoogeveen (66e Ten Cate), Drenth

Geel: Hoogeveen, Freriks (Hoogeveen)

Toeschouwers: 250

Man van de Wedstrijd: Stijn Koch

x

Klik hier voor meer foto's. Deze foto's kunnen ook in een groot formaat gedownload worden.