Velden zijn niet correct ingevuld

Strijdend ten onder

Geen promotie Hoogeveen zaterdag

Verslag, samenvatting + reactie: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

Gerjo Stegeman

ASSEN – Hoogeveen zaterdag speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. De ploeg van trainer Edward Sabandar strandde zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie bij LTC dat met 2-1 won. Hoogeveen kende een moeizame beginfase, maar herstelde zich vervolgens goed. Met veel strijd mocht men lange tijd hopen op een positief eindresultaat. Dat kwam er uiteindelijk dus niet.

Trainer Edward Sabandar had zijn ploeg goed voorbereid. ‘LTC had vorige week natuurlijk een enorme tik gekregen toen ze het kampioenschap verspeelden. We wilden er meteen dan ook fel opzitten, zeker omdat LTC over technisch vaardige spelers beschikt’.
Van het strijdplan kwam in eerste instantie weinig terecht. Hoogeveen kreeg totaal geen grip op de lustig combinerende aanvallers van de Assenaren. Een tegentreffer kon ook niet uitblijven en die viel al na acht minuten. Hoogeveen kreeg de bal achterin niet weg, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten viel van de scorende Richard Mulder.

TE VROEG JUICHEN

Ondanks dat Hoogeveen niets had in te brengen had het een minuut later ook zomaar gelijk kunnen staan. Een uittrap van Raymon Slot werd verlengd, waarna Joy Eising zo maar vrije doorgang kreeg. De middenvelder aarzelde echter te lang, waardoor deze kans verloren ging. Aan de andere kant leek LTC na ruim een kwartier de wedstrijd verder naar zich toe te trekken. De LTC-supporters juichten al toen Mahdy Youssef leek te scoren. De bal verdween echter tergend langzaam op de paal.
De drinkpauze halverwege de eerste helft kwam Hoogeveen vervolgens goed van pas. Sabandar kon zijn mannen bijsturen en dat had zowaar effect. Hoogeveen begon beter te voetballen en LTC kwam er niet meer gevaarlijk uit. Het eerste waarschuwingsschot liep nog met een sisser af voor de thuisploeg. Mitchel Strijker haalde uit, maar zag zijn schot op de paal belanden. Vlak daarna was het wel raak. Een verre ingooi van oud-LTC-er Damian Dissel kon niet worden weggewerkt, waarna Marco Santing met een geplaatste bal doelman Van der Veen het nakijken gaf. Vlak voor rust had Jesse de Haas zijn ploeg op voorsprong moeten brengen, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman.

NAUWELIJKS IETS TE BELEVEN

In de tweede helft viel er nauwelijks iets te beleven. Hoogeveen had een optisch overwicht, maar wist net als LTC amper iets te creëren. Beide ploegen wilden ook niet met krachten smijten i.v.m. een mogelijke verlenging. Een treffer zou dan ook uit de lucht moeten vallen en dat gebeurde ook. Helaas voor Hoogeveen aan de verkeerde kant. Een kwartier voor tijd troefde Per Kirchhoff zijn directe tegenstander Eduard Kobes af door een voorzet beheerst in het doel te schieten.
Met Raymond Zwiers en thomas Takens bracht Edward Sabandar vervolgens twee stormrammen in het veld en probeerde men middels lange ballen gevaar te stichten. Dat lukte echter nauwelijks. Gevolg was ook dat LTC enorm veel ruimte kreeg. De gevaarlijke aanvallers wisten daar telkens echter niet van te profiteren. Rashid Hussain, Marc Heerings en Sergio Damhof verzuimden de definitief knock-out uit te delen. Fatale gevolgen had dat niet voor de thuisploeg, want ook na vijf minuten blessuretijd slaagde Hoogeveen er niet in de gelijkmaker te scoren.

TROTS OP PLOEG

Ondanks de uitschakeling was trainer Edward Sabandar trots op zijn ploeg. ‘Vorig seizoen stonden we helemaal met lege handen. Nu hebben we toch de nacompetitie gehaald. We hebben dan ook duidelijk stappen gemaakt. Aan de strijdlust heeft het dit seizoen ook niet gelegen. Daar kunnen we dus trots op zijn. Voetballend had het allemaal wel wat beter gekund en was het te wisselvallig. Dat had ook te maken met het afhaken van een aantal spelers, waardoor van de oorspronkelijk brede selectie weinig meer over was. Met de komst van een aantal talentvolle jongens ziet het er voor komend seizoen echter prima uit.’
De nederlaag tegen LTC betekende ook het einde van de voetballoopbaan van Brian Leepel. De 37-jarige middenvelder stopt na een lange voetballoopbaan die hem leidde langs FC Emmen, Hoogeveen zondag, HZVV, ZZVV en Hoogeveen zaterdag.

LTC – Hoogeveen zaterdag: 2-1 (1-1). Scoreverloop: 8e Richard Mulder 1-0, 34e Marco Santing 1-1, 74e Per Kirchhoff 2-1. Scheidsrechter: Bert Volders. Gele kaarten: Mast (LTC), Santing (Hoogeveen). Toeschouwers: 250. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Linthorst, Santing, Roy Strijker, Vreeling, Eising (Zwiers), Leepel (Takens), Mitchel Strijker, Jesse de Haas (Mol), Dissel.

 Naar overzicht