Schade Hoogeveen zaterdag

Ploeg Edward Sabandar niet langs SCD'83

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

DEDEMSVAART – Zes wedstrijden op rij stapte Hoogeveen zaterdag als winnaar van het veld. Het leidde tot een sprong op de ranglijst en weer een sprankje hoop op de titel. Zaterdag kwam er echter een eind aan deze reeks en bleef men in Dedemsvaart tegen SCD’83 steken op een 1-1 gelijkspel.

Hoogeveen heeft het altijd lastig tegen SCD en dat was zaterdag niet anders. Daar kwam nog eens bij dat beide ploegen te maken kregen met een zwaar veld en een harde wind. Hoogeveen-trainer Edward Sabandar zweepte zijn manschappen dan ook op tijdens de warming-up en benadrukte het belang van een snelle openingstreffer.

GRETIGE START

In het eerste kwartier werden de woorden van de trainer ook grotendeels in daden omgezet. Hoogeveen startte gretig en zette de thuisploeg ook meteen onder druk. Gevaarlijk werd het ook. Damian Dissel (2x), Ruben de Haas en Jesse de Haas waren dichtbij een treffer. De zo gewenste snelle openingstreffer bleef echter uit.
SCD kwam er spaarzaam uit. Het kwam lange tijd echter niet verder dan wat speldenprikjes van Ingwer Huizinga en Tim Dekker. Eerstgenoemde was tien voor de rust wel dichtbij een treffer, maar raakte de bal net verkeerd.

OPENINGSTREFFER

In de tweede helft gebeurde er eerst niets. Na tien minuten sloeg Hoogeveen dan echter toch toe. Na een prachtig opgezette aanval voorkwam doelman Jelmer Koes eerst een treffer van Jesse de Haas. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Marcel Linthorst, die de trekker succesvol overhaalde.
Daarna gebeurde er nauwelijks iets en leek Hoogeveen moeiteloos overeind te blijven. Een moment van concentratieverlies werd de ploeg tien minuten voor tijd echter fataal. Een diepe bal belandde tussen de verdediging door in de voeten van Ingwer Huizinga, die doelman Raymon Slot het nakijken gaf.
Hoogeveen zette vervolgens alles op alles en was in de slotfase nog twee keer dichtbij een treffer. Met kunst en vliegwerk hield de thuisploeg echter stand en verloor Hoogeveen dus dure punten.

SCD’83 – Hoogeveen zaterdag: 1-1 (0-0). Scoreverloop: 56e Marcel Linthorst 0-1, 81e Ingwer Huizinga 1-1. Scheidsrechter: Johan Compagner. Gele kaart: Santing (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst (De Blecourt), Santing, Roy Strijker (Mitchel Strijker), Vreeling, Leepel, Reinders, Jesse de Haas, Dissel (Takens).

Man van de wedstrijd: Brian Leepel