Samenvatting HZVV - Hoogeveen

Woensdag 13 maart was de dag waar veel voetballiefhebbers naar uitkeken. Het was de dag van de bekerkraker tussen HZVV en Hoogeveen. Het werd uiteindelijk een wedstrijd waarin Hoogeveen niet het goede spel van de laatste weken kon laten zien.
In de kwartfinale speelt Hoogeveen nu uit bij Flevo Boys, de bekerwinnaar van vorig jaar.

Foto: Jochem van de Weg

Toch kwamen de blauwen in de eerste helft op 0-1, nadat HZVV verzuimde op voorsprong te komen. In de tweede helft leek Hoogeveen de voorsprong met succes te verdedigen, totdat Andy Kreeft de bal vlak voor tijd ongelukkig in eigen doel schoot. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Hoogeveen-doelman Nick Borgman werd vervolgens de held van de avond door twee strafschoppen te stoppen.

Foto: Jochem van de Weg

HZVV - Hoogeveen: 1-1 (0-1). Hoogeveen wint na strafschoppen. Scoreverloop: 36e Daniël Manning 0-1, 86e Andy Kreeft (e.d.) 1-1. Scheidsrechter: Rutger werkhoven. Gele kaarten: Wijma (HZVV), Engberts (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Borgman, Menno Heerkes (Kleinheerenbrink), Van Dijk, Kreeft, Manning (Roemahlewang), Hendriks, Tom Heerkes (Wierenga). Mohamed, Engbers, Berends, Reinders.

Verslag www.tweenul.nl:

HOOGEVEEN – De ‘Slag om Hoogeveen’ is vanavond gewonnen door Hoogeveen. Na strafschoppen triomfeerde de zondag hoofdklasser over HZVV, de trotse koploper van 1E zaterdag. Held van de penaltyserie werd keeper Nick Borgman, die inzetten van Fabian Stevens en invaller Reza Hosseini keerde. Bovenal viel de bekerderby tegen, maar daar hadden de gehandicapte ‘Blauwen’ terecht maling aan.

door Wessel Aslander

Trainer Nico Haak kon bijvoorbeeld niet beschikken over zijn spitsen Sadik Spijodic en Marco Hartman alsmede Björn Zwikker. Ook ‘thuisclub’ HZVV was op het Bentinckspark trouwens niet volledig, want de centrale verdedigers Jan Hup en Alex Zomer waren geschorst. Aanvoerder Arjan Akkerman fungeerde als gelegenheidslibero.
In het eerste half uur verzuimde de formatie van Gert van Duinen via Romano Djababoe, Fabian Stevens en Sander Dzemidzic de leiding te nemen. Feitelijk stelde het achterover leunende en zuinig spelende Hoogeveen er niets tegenover. De eerste serieuze aanval leidde prompt tot 0-1 (37.). Spits Saber Hendriks rommelde zich vrij en zijn panklare assist was een kolfje naar de hand voor Daniël Manning.

Traag en voorspelbaar

Bij het traag en voorspelbaar acterende HZVV maakte Yoran Popovic tien minuten na de pauze zijn opwachting voor Dzemidzic. Pas na de komst van de snelle Kelly Joao voor de geblesseerde Luke Millar nam de dreiging toe. Kort daarvoor ontsnapte Hoogevener Kjelt Engbers aan rood, want de oud-Emmenaar kwam met een gestrekt been in op Daan Wijma. De goed leidende arbiter Werkhoven volstond met geel. Bij Hoogeveen maakte Manning halverwege het tweede bedrijf plaats voor Resmon Roemahlewang. Zijn club leek op weg naar een ‘lelijke’ zege, zeker nadat Popovic bij een scherpe inzet van Wijma centimeters tekort kwam.

Hoogeveen: 100% vanaf de ‘stip’

Drie minuten voor tijd veranderde aanvoerder Andy Kreeft een ongevaarlijk ogend schot van Kelly Joao van richting. Zodoende was de rustig en betrouwbaar keepende Borgman op slag kansloos: 1-1. Penalty’s, volgens het ABBA-systeem, gaven dus de doorslag. Hoogeveen had aan (alle) vier benutte elfmeters genoeg, omdat Borgman de gememoreerde pogingen van Stevens en Hosseini onschadelijk maakte. Dus werd de 22-jarige goalie met recht de held van ‘Blauw Hoogeveen’.

Basisopstellingen:
HZVV: Streutker; Wijma, Manusiwa, Akkerman, Bangura; Ten Brinke, Stevens, Valente; Djababoe, Dzemidzic en Millar.
Hoogeveen: Borgman; Mohamed, Van Dijk, Kreeft, Engbers; Berends, Menno en Tom Heerkes; Manning, Hendriks en Reinders.

Scoreverloop: 37. 0-1 Daniël Manning, rust, 87. 1-1 Andy Kreeft (eigen doel).
Verloop strafschoppenserie:
Fabian Stevens (gestopt), Kjelt Engbers 0-1, Levon van Dijk 0-2, Yoran Popovic 1-2, Romano Djababoe 2-2, Twan Berends 2-3, Saber Hendriks 2-4, Kelly Joao 3-4, Reza Hosseini (gestopt).
Scheidsrechter: Rutger Werkhoven (Drachten).
Toeschouwers: 1000.

Amusementswaarde: 6.
Man van de wedstrijd: Nick Borgman (keeper Hoogeveen).