Velden zijn niet correct ingevuld

Ruime zege

Hoogeveen blijft winnen

Verslag: Christian Zuidema - Samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman

Rolde – Op een moeilijk te bespelen veld heeft Hoogeveen een duidelijke 0-5 zege geboekt. Hoogeveen was niet eens echt op dreef. Maar daar maalden weinig om. Met de drie punten loopt de ploeg namelijk verder weg bij concurrent Alcides.

Bij Hoogeveen begon de technisch vaardige Sebastiaan Kleinheerenbrink op het middenveld in de basis voor de wat aangelsagen Wieringa. Voor de rust deed hij dat in een redelijk spelend Hoogeveen, dat wel vrij slordig was. Desondanks leek het duel volstrekt onder controle. Hoogeveen had nagenoeg altijd de bal. In de 1e minuut was er al een kans voor Hartman en in de 4e lag de bal op de stip. Hartman trof de hand van Kroon die daarmee een treffer voorkwam. De strafschop was logisch, de rode kaart leek zwaar. Manning dacht dat kennelijk ook en schoot de bal op de doelman.

Hartman

Zoals vaker was het Hartman die de ban brak. Nadat Hidding en Dekker namens Rolder Boys wat spaarzame kansjes kregen, was het in de 21e minuut een voorzet van Manning en een fraaie goal van Hartman. Nadat hij nog eens naast schoot, was Hartman in de 30e minuut weer trefzeker. Wederom na een voorzet van Manning die door de goed spelende Zwikker werd weggestuurd. Hartman scoorde nog eens, maar de treffer werd om een ongebruikerlijke reden afgekeurd. Volgens grensrechter en scheidsrechter stond hij buitenspel. Dat de bal overduidelijk van een Rolder Boys speler kwam ontging de heren.

Hoogeveen had zeker vaker kunnen scoren voor de rust en had het duel helemaal op slot moeten gooien. Na de rust werd namelijk duidelijk dat de op zich fitte Hoogeveense ploeg wat pijntjes begon te voelen na de midweekse wedstrijd tegen Genemuiden. De zuiverheid en scherpte namen verder af. Steeds liepen er mensen buitenspel, werd er gehaast de opening gezocht en was er dus rommelig balverlies. Via Hartman was er nog wel een prima kans, maar pas in de slotfase liep Hoogeveen uit. Dat kwam mede door een domme rode kaart voor Stoffers die veel te hard in kwam op Roemahlewang

Doordrukken

De laatste goals vielen in het laatste kwartier. Eerst was het invaller Nick Dekker die een voorzet van Reinders er in twee instanties in werkte. Daarna was Zwikker erdoor en behield hij het overzicht door op Dekker te leggen. Even later deed Zwikker netjes hetzelfde na een één-twee met de weer souvereine Van Dijk: 0-4 en 0-5. De laatste kans was voor Dekker, die een voorzet van de aardig invallende Padding naast schoot. Het maakte weinig meer uit. Een 0-5 staat, zeker als de pure kracht en scherpte ontbreken.

Rolder Boys - Hoogeveen: 21e en 30e Hartman 0-1 en 0-2, 78e en 82e Dekker 0-3 en 0-4, 85e Van Dijk 0-5

Geel: Reinders (Hoogeveen), Eenkhoorn (Rolder Boys)

Rood: Kroon, Stoffers (Rolder Boys)

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Yildirim (45e Dekker), Kreeft, Van Dijk, Mohamed (65e Santing), Kleinheerenbrink, Roemahlewang, Reinders, Zwikker, Manning, Hartman (67e Padding),

Toeschouwers: 250

Man van de Wedstrijd: Levon van Dijk

 Naar overzicht