Regiocompetitie gaat door!

De regiocompetitie voor 2e elftallen, waar VV Hoogeveen en Alcides het initiatief toe hebben genomen, gaat er komen! Acht verenigingen hebben inmiddels toegezegd. Men wil de competitie graag uitbreiden naar tien verenigingen. De speeldagen zijn op maandag of vrijdag, waardoor het ook voor zaterdagverenigingen aantrekkelijker wordt. Geinteresseerde verenigingen kunnen een mailtje sturen naar: arjanpost@vvhoogeveen.nl. Met de KNVB worden inmiddels ook gesprekken gevoerd over de rol die zij kunnen gaan spelen.

MSC, Achilles 1894, SVBO, VV Emmen, Be Quick 1887, SWZ Boso Sneek zullen naast de beide initiatiefnemers deelnemen.

Beide clubs hebben als initiatiefnemers een duidelijke ambitie. ‘We willen een regionale competitie organiseren waarbij de motivatie van de spelers en het niveau van het voetbalspel op een hoger niveau liggen dan tijdens de huidige competitie van 2e elftallen.’
Het initiatief komt niet uit de lucht vallen. ‘Veel verenigingen, met name op zondag, hebben hun tweede elftal al teruggetrokken uit de KNVB-competities. Vanuit de 1e selecties, die op een hoog niveau spelen, is er weinig animo vanuit de spelers om aan te sluiten bij de 2e selectie. Gevolg is dat de 2e elftallen wekelijks spelers bijeen moeten schrapen om maar elf spelers te kunnen opstellen. De kwaliteit van het voetbalspel devalueert op deze manier naar een bedenkelijk niveau’, aldus de initiatiefnemers.

Lees hier meer over de opzet in het op 5 juni gepubliceerde artikel >>