Reactie bericht RTV Drenthe

Bij deze reageren wij op de berichtgeving van RTV Drenthe van heden avond. Hierin wordt de heer Theo Hein namens de scheidsrechtersvereniging geciteerd en gesproken over grensoverschrijdend gedrag van spelers, staf en supporters richting de scheidsrechters afgelopen zaterdagavond tijdens de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

De voetbalvereniging Hoogeveen betreurt het dat er door de heer Hein niet rechtstreeks met de club wordt gecommuniceerd. Daarnaast vinden wij het zeer spijtig dat er geen hoor en wederhoor is toegepast. Er is hierdoor een eenzijdig verhaal naar buiten gekomen. De organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi heeft ook bevestigd dat de berichtgeving niet bij haar vandaan komt en zij hoor en wederhoor hoog in het vaandel heeft staan. Dit wordt door ons zeer gewaardeerd!

Met betrokkenen van onze vereniging heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden. Dit stond al gepland voor vanavond. Wij kiezen ervoor om de uitkomsten hiervan niet via de media te communiceren, maar rechtstreeks met de betrokkenen en in dit geval de organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

We zullen verder dan ook geen inhoudelijke mededelingen doen.

Carlo van der Weij
Voorzitter VV Hoogeveen