Velden zijn niet correct ingevuld

Moeizame zege

Hoogeveen verslaat ook FVC

Verslag: Christian Zuidema - Samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Janet van der Weij

Met FVC trof Hoogeveen een subtoppers uit de Eerste Klasse. FVC bleek lastig te bestrijden en was zeker in de omschakeling gevaarlijk. Met lef, kracht en overtuiging in het laatste half uur trok Hoogeveen alsnog een verdiende 3-1 zege naar zich toe.

Hoogeveen - FVC

De overwinning van Hoogeveen was ook zonder meer verdiend. Maar makkelijk ging het niet. Hoewel Hoogeveen wederom het grootste deel van de wedstrijd domineerde, ging er in de eindpassing nog vaak wat mis, mede omdat FVC compact en goed verdedigde. Voor de rust waren de kansen wel voor Hoogeveen. Alleen via wat aardige schoten uit de tweede linie werd FVC gevaarlijk. Namens Hoogeveen zag Levon van Dijk zijn inzet in een blok verdwijnen, schoot Reinders net over en was Kreeft met het hoofd gevaarlijk. Bovendien werd Van Dijk in de zestien nog eens behoorlijk vastgehouden. Hoogeveen kwam na een half uur dus terecht op 1-0. Na een corner was het Kreeft die binnenkopte.

Raar

In de 35e minuut scoorde Hoogeveen opnieuw, maar juist toen Hartman de bal binnenschoot bedacht scheidsrechter Tanja dat er gefloten moest worden. Waarschijnlijk om een blessure van een seconde of vijf daarvoor te laten behandelen. Een zeer bijzondere keuze op dat moment. Hoe dan ook, met 1-0 ging Hoogeveen de 2e helft in. Hoogeveen begon matig en de eerste kans was voor FVC, maar Terpstra kwam niet tot scoren. Snel hierna was Hartman na een voorzet van Yildirim dichtbij de 2-0. De treffer viel echter aan de andere kant. Na wat halfslachtig verdedigen tikte Faber de bal achter Borgman.

Vervolgens werd om onduidelijke reden trainer Haak naar de tribune gestuurd. Hoogeveen liet zich een korte fase wat van de wijs brengen, maar pakte het in de laatste 25 minuten sterk op. Het tempo ging omhoog, de duels werd niet geschuwd en het fitte Hoogeveen speelde hoog op. De sterk spelende Van Dijk kopte in de 67e minuut al eens voorlangs en in de 75e minuut was het invaller Dekker die met een goede vooractie de bal bij Hartman kreeg. Die was als spits weer dodelijk: 2-1.

Afmaken

Hoogeveen kwam nog één keer goed weg, toen Robin Hollander net te kort kwam om een doorgeschoten corner aan te raken. Via Reinders werd het bijna 3-1. Even later werd de doorgebroken Dekker vastgehouden. Een vrije bal werd het, maar waar de kaart bleef weet alleen de leidsman. De zeker na rust ook sterke Roemahlewang nam de bal fraai en hard en via de paal werd het 3-1. Hoogeveen pakte zo een belangrijke zege op karakter. En die voelen vaak het beste.

Hoogeveen – FVC: 3-1,  29e Kreeft 1-0, 54e Faber 1-1, 75e Hartman 2-1, 90e Roemahlewang 3-1

Geel: Kreeft, Wieringa (Hoogeveen), J. van Loon (FVC)

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Mohamed, Van Dijk, Kreeft, Yildirim (63e Kleinheerenbrink), Wieringa (63e Dekker), Manning, Reinders, Zwikker (75e Santing), Roemahlewang, Hartman

Toeschouwers: 250

Man van de wedstrijd:  Andy Kreeft

 Naar overzicht