JO19 periodekampioen

Zaterdag 3 februari stond de inhaalwedstrijd Raptim JO 19-1 tegen Hoogeveen JO 19-1 op het programma. Bij winst zou alsnog het eerst periodekampioenschap worden binnen gehengeld. De messen werden dus geslepen......!.

Feitelijk moest de wedstrijd in Coevorden worden gespeeld, maar door de slechte velden bij Raptim werd de wedstrijd verlegd naar Hoogeveen. Dit was de danken aan de goede connecties van onze trainer Jos.

Hoogeveen kwam prima uit de startblokken en scoorde al in de eerste minuut. Een voorzet van de rechterkant van Twan werd door Yorno resoluut in de touwen gejaagd: 1-0. In het vervolg van de eerste helft schoot Dylan nog een keer op de paal en Jasper en Mitchel raakten ook het aluminium. Toch kwam ook Raptim er enkele malen gevaarlijk op snelheid uit, waardoor keeper Youri af en toe redding moest brengen.

Drie minuten na rust scoorde Hoogeveen opnieuw. Een slecht geraakte bal van Twan werd door Bugra afgemaakt en de 2-0 stond op het scorebord. Daarna werd Hoogeveen slordig, maar Raptim had niet meer de kracht om daar van te profiteren. Dawud scoorde nog wel de 3-0 op aangeven van Enrico.

Het is lang geleden dat er een periodekampioenschap in de Hoofdklasse kon worden gevierd. De vereniging mag dan ook trots zijn op deze mooie lichting spelers. Het heugelijke feit werd door de mannen en begeleiding samen gevierd met een etentje.