JO10-1 kampioen!

Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben in 6 dagen tijd mocht JO10-1 zich afgelopen maandagavond opnieuw kronen tot kampioen.

Na de uitstekende prestaties en het kampioenschap in de 1e klasse van de najaarscompetitie werd JO10-1 ingedeeld in de voorjaarscompetitie van JO11-3.

Vooral de eerste 8 wedstrijden werden indrukwekkend afgesloten met maar liefst 7 overwinningen en 1 gelijkspel.

In de afgelopen week draaide het nog om 3 wedstrijden. Uit tegen de Weide werd een record aan doelpunten gescoord en wonnen de jongens met 21-2. Daardoor kon men zaterdag kampioen worden tegen Diever Wapse. Waar iedereen rekening hield met een eventueel kampioenschap werd er roet in het eten gegooid en kregen de jongens min of meer  een koekje van eigen deeg en verloren ze met 5-3. De zenuwen voor ‘de’ kampioenswedstrijd speelden de jongens waarschijnlijk toch parten met een totale ‘off-day’ als resultaat!

Nu volgde maandag de uitwedstrijd tegen FC Meppel die hoe dan ook gewonnen moest worden om het kampioenschap alsnog veilig te stellen.

De trainers Thomas Reinders en Nicky Seinen hebben hun jongens in de kleedkamer goed gemotiveerd want ze gingen furieus van start en scoorden binnen 5 minuten al de 0-1. Via een goede combinatie schoot Ryan de bal achter de doelman van FC Meppel. Hoogeveen bleef de overhand houden en door goed druk  zetten van Jayden, Aiden en Machiel kwam Hoogeveen door een eigen doelpunt op 0-2. Aan de andere kant was het Genaro die tot 2 keer toe prima z’n doel schoon hield door zich voor de aanvaller en eigen verdediger Djesro te gooien en zich blesseerde maar na een korte behandeling toch weer opstond en weer in z’n doel ging staan. Hoogeveen ging daarna weer verder met aanvallen en  na de zoveelste onderschepping van Max en een paar goede passeerbewegingen van Jona werd de bal vanaf de flank op de vrijstaande Owinn gespeeld die de 3-0 maakte, tot vreugde van de meegereisde supporters.

Daarna was het ook rust en Hoogeveen op koers richting het kampioenschap.

Na de pauze ging Hoogeveen verder met aanvallen wat FC Meppel de gelegenheid gaf om te counteren. Maar voorlopig hield Djesro zijn doel schoon. Het was de beurt aan Hoogeveen en na goed doorzetten was het Machiel die het laatste tikje gaf en zo de 0-4 liet aantekenen. Meppel kwam door 2 counters nog terug in de wedstrijd maar de eindzege kwam met 2-4 niet meer in gevaar! vv Hoogeveen JO10-1 kampioen!!!! Het feest barste los en in Meppel weten ze inmiddels ook dat vv Hoogeveen weet hoe je een feestje moet vieren!!