Velden zijn niet correct ingevuld

Hoogeveen onderuit in topper

Nederlaag tegen concurrent SDO

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman - Foto's: Janet van der Weij

HOOGEVEEN – Hoogeveen is er niet in geslaagd om concurrent SDO op een grotere achterstand te zetten. Voor aanvang van de onderlinge confrontatie was het verschil zeven verliespunten. Dat verschil werd verkleind, doordat Hoogeveen de topper met 0-2 verloor. De ploeg van trainer Nico Haak kende een offday en de overwinning van de gasten uit Bussum was verdiend.

vorige week tegen RKHVV in de tweede helft in de punt van de aanval en met succes. Nico Haak hield hier bij afwezigheid van Saber Hendriks ook tegen SDO aan vast. Deze keer was het echter geen succes. ‘Het was natuurlijk ook een heel andere wedstrijd. Ze speelden heel statisch en stonden verdedigend goed. Met mijn loopvermogen had ik echter meer gebruik moeten maken van de ruimte die er achterin zeker wel lag’, aldus een zelfkritische Engbers.

EERSTE GROTE KANS VOOR SDO

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de gasten uit Bussum, maar doelman Nick Borgman won het één op één duel met spits Jesse van Huisstede. Hoogeveen was dus al vroeg gewaarschuwd, gaf daarna weinig weg, maar creëerde zelf ook weinig. 
Na een half uur spelen moest Borgman opnieuw redding brengen na een gevaarlijke vrije trap van SDO. Glenn Hemmers bracht de bal in waarna Jesse van Huisstede de doelman trof.
Twee minuten later nam Tom Heerkes eindelijk het vijandelijke doel een keer onder vuur. Doelman Rolf Hazelaar bracht echter redding. De grootste kans voor rust was voor Kjelt Engbers. Bjorn Zwikker gaf Engbers een niet te missen kans, die door de spits toch nog werd gemist. ‘Ik had natuurlijk moeten scoren. Ik schoot echter te gehaast en daardoor miste ik. Ik had die bal gewoon moeten aannemen, maar ik keek niet om met heen. Het is een cliché, maar dan loopt de wedstrijd heel anders’, keek Engbers na afloop terug op het moment voor Hoogeveen in de eerste helft. Zonder doelpunten zochten beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer op.

WEINIG OPWINDING IN BEGIN TWEEDE HELFT

Ook de beginfase van de tweede helft leverde weinig opwinding op. Beide ploegen wilden wel, maar er ging meer mis dan goed. Na ruim een uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Theo Visser strafte slordig verdedigen af en schoot de 0-1 binnen.
Nog geen tien minuten later kwam SDO zelfs op 0-2. Andy Kreeft wilde een voorzet van Jesse van Huisstede wegwerken, maar schoot de bal, volley, snoeihard achter Borgman.
De Hoogeveen-supporters hoopten vervolgens, zoals vaker dit seizoen al het geval was, op een succesvolle comeback. Dat zat er deze keer echter niet in. Hoogeveen was machteloos, al was Björn Zwikker vlak voor tijd nog dichtbij de aansluitingstreffer. 

TRAINER HELDER IN ANALYSE

Trainer Nico Haak was na afloop helder in zijn analyse. ‘We maakten verkeerde keuzes en technische fouten in eindfase. Er waren veel momenten dat we naar voren konden voetballen, maar dan kozen we er toch weer voor om naar achteren te spelen. Je moet dan weer helemaal opnieuw beginnen en zij staan dan achterin weer gegroepeerd. Het was vandaag gewoon niet onze dag. We gaan nu weer lekker trainen en met het hoofd omhoog naar het dubbele programma van komend weekend.’

SDO en DEM gaan nu aan de leiding in de hoofdklasse A met 50 punten uit 25 wedstrijden. Hoogeveen staat derde met twee punten minder, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. RKZVC is ook nog niet helemaal uitgeschakeld. Vrijdagavond wacht in Assen eerst Achilles 1894, waarna maandag, Tweede Paasdag, Silvolde de tegenstander is.  

Hoogeveen – SDO: 0-2 (0-0). Scoreverloop: 61e Theo Visser 0-1, 70e Andy Kreeft 0-2. Scheidsrechter: Lars van Leeuwen. Gele kaarten: Engbers, Zwikker, Van Dijk (allen Hoogeveen). Toeschouwers: 250. Opstelling Hoogeveen: Borgman, Menno Heerkes, Van Dijk, Kreeft (Hartman), Spijodic, Tom Heerkes (Reinders), Mohamed, Engbers, Zwikker, Kleinheerenbrink (Manning), Berends.

Man van de wedstrijd: Nick Borgman

 Naar overzicht