Afscheid

Hoogeveen neemt afscheid van spelers en trainers

Eersteklasser Hoogeveen nam zondag niet alleen afscheid van clubicoon Rik de Lange, maar ook van een aantal andere spelers die hun sporen meer dan verdiend hebben bij Hoogeveen. Hetzelfde gold voor het trainersduo Theo Metz en John Kikkert.

Kikkert is vier seizoenen trainer geweest bij de Hoogeveners. Hij begon in de Hoofdklasse als assistent van Casper Goedkoop. Toen die een jaar later in de voorbereiding vertrok, nam Kikkert het als interim over. Uiteindelijk vormde hij een duo met Theo Metz, die begin jaren negentig ook al eens trainer van Hoogeveen was geweest. Metz blijft scouten voor FC Groningen, terwijl Kikkert terugkeert als trainer van VV Hollandscheveld.
Lionel Huizing zet een punt achter zijn loopbaan. Hij speelde vier seizoenen voor Hoogeveen en kwam tot 110 officiële duels. Dat is er eentje minder dan Ruben Peltjes, die volgend seizoen terugkeert bij zijn oude liefde Hardenberg’85 in zijn woonplaats. Saroney Vreeling speelde 105 duels en blijft de vereniging trouw, maar dan bij de zaterdagtak. Raymon Slot maakt dezelfde stap en verdedigt volgend seizoen het doel bij de kersverse derdeklasser. Naast deze spelers werd er ook afscheid genomen van een aantal spelers die wat korter actief waren voor de club.

afscheid

Op de foto v.l.n.r.: Rik de Lange, Theo Metz, Jarno Prijs, John Kikkert, Raymon Slot, Lionel Huizing, Saroney Vreeling en Ruben Peltjes.