Velden zijn niet correct ingevuld

HOOGEVEEN KAMPIOEN!

Hoogeveen keert na vier jaar terug in de Hoofdklasse. Voor het eerst sinds zeventien jaar kon men weer eens een kampioenschap vieren. Dit was mede te danken aan Noordster dat concurrent Alcides versloeg. Doordat Hoogeveen zelf met 2-0 won van Bergum was het kampioenschap een feit en gebeurde hetgeen waar eigenlijk niemand echt al rekening mee had gehouden. Hoogeveen TV was er natuurlijk bij en maakte een samenvatting van het duel tegen Bergum en een reportage van alles wat er daarna gebeurde.

Er was nog niet op gerekend. Thuis tegen Bergum leek een zege noodzakelijk om volgende week kampioen te worden. Maar door het verlies van Alcides ontvouwde zich een perfect scenario. Hoogeveen werd thuis kampioen.

Het was een seizoen waarin Hoogeveen eigenlijk al vlot bovenaan stond. Met Alcides als enige concurrent liet Hoogeveen het er echter nog wel op aankomen. Met na de winterstop redelijk wat puntverlies leek de spanning tot de laatste dag te blijven. Maar Alcides hield de race niet vol. Hoogeveen wel. Het won en pakte zo de titel in de eerste klasse. Voor het eerst in zeventien jaar weer een kampioenschap en bovendien, volgend jaar weer de hoofdklasse. Hoogeveen hoort weer bij de beste tien ploegen uit het noorden.

Onrustig

Het publiek had alvast rekening gehouden met een verrassing. Het sportpark was blauwwit aangekleed en ondanks de verwachte eindstrijd volgende week, waren er toch 500 toeschouwers aanwezig. Die zagen in de eerste twintig minuten een goed Hoogeveen dat veel beter was dan de gasten uit Bergum. Het scoren ging echter zoals wel vaker wat lastig. Zwikker schoot een afgeslagen bal maar net langs de paal, Manning profiteerde alleen voor de goede doelman Van de Velde bijna van een fout van Bergum en niet veel later zag hij de doelman wederom redden in een één tegen één situatie. Diezelfde Van de Velde moest ook gestrekt naar de hoek op een lepe roller van Zwikker en Hartman was nog eens verrast door een voorzet van Reinders. Hoogeveen scoorde wel, maar de rebound van Manning op een schot van Zwikker werd afgekeurd. Het had al 3-0 moeten zijn, maar na goed twintig minuten was het gewoon 0-0.

Hierna werd Hoogeveen wat onrustig. Het besef dat Alcides al met 2-0 achter stond leek niet te helpen. Bovendien viel Reinders uit. Hoewel Kelinheerenbrink hem uitstekend verving, was er wel even wat onrust. Hoogeveen kwam niet tot al te veel kansen meer. Toch had het voor rust op voorsprong moeten komen. Roemahlewang werd in de zestien gestrand en Hartman mocht van 11 meter aanleggen. Waar hij altijd scoort vanuit een strafschop was nu Van de Velde zijn matig ingeschoten penalty de baas. Het werd zo ook na de rust nog flink spannend.

Verlossend

Na de rust ging Hoogeveen wel verder met aanvallen. Bergum was voor de rust niet één keer echt bij Borgman geweest. Toch is ook duidelijk dat er altijd een kans komt. Die kwam ook, toen Tran na een ongelukkige kluts ineens voor Borgman opdook. Maar Borgman pakte uitstekend. Hoogeveen was beter, maar het sprankelde niet. Manning zag Van de Velde nog eens redden op een schotje vanuit de tweede linie en later prima op een vrije bal. De zenuwen namen zo behoorlijk toe. De sterk spelende Mohamed zette in de 69e minuut goed voor op invaller Dekker. Maar hij kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het zou toch niet…

Met Van Dijk als extra stormram voorin zette Hoogeveen alles op alles. En de treffer kwam. Manning zette vanaf rechts voor en nota bene Van Dijk kopte fraai binnen. Het sportpark explodeerde en de verlossende 1-0 was een feit. Bergum leek ook moegestreden. En hoewel ook Hoogeveen veel had gegeven was het na een steekbal van Manning de doorgebroken Björn Zwikker die in de 83e minuut de 2-0 binnenschoot. Het was nu zeker: Hoogeveen pakte de titel.

Verdiend

De laatste minuten waren er puur voor de sier. Hoogeveen geloofde het wel en Bergum kon ook niet meer. Na het laatste fluitsignaal was er dus maar één ding wat nog restte: feest. Na een toer op de platte kar van Henk Tietema door Hoogeveen werd de selectie en staf in een volgepakte kantine fantastisch ontvangen. Muziek, feest en vooral het besef dat Hoogeveen na een uitstekend seizoen verdiend de titel heeft gepakt. De Hoofdklasse is weer een feit. Maar voor nu is het vooral even genieten van het kampioenschap. En genieten kunnen ze wel bij Hoogeveen…

Hoogeveen – Bergum: 54e Manning 1-0, 80e Hartman 2-0

Opstelling Hoogeveen: Borgman, Mohamd, Kreeft, Van Dijk, Yildirim, Reinders (27e Kleinheerenbrink), Wieringa (57e Santing), Roemahlewang, Zwikker, Manning, Hartman (62e Dekker)

Geel: Offringa (Bergum)

Toeschouwers: 500

Man van de wedstrijd: Levon van DijkNaar overzicht