Hoogeveen JO19-1 bekerfinale!

v.v. Hoogeveen JO19-1 heeft zich geplaatst voor de bekerfinale. Nadat afgelopen zaterdag de talenten van Hoogeveen het kampioenschap veiligstelden stond dinsdagavond de halve finale van de beker op het programma. Onder fantastische omstandigheden en met een goed gevulde tribune won de ploeg van Jos Wiersum en Erik Heerenveen met 7-0 van Gomos JO19-1.

Hoogeveen overrompelde Gomos in de eerste minuten. Na 2 minuten stond het 1-0 door een doelpunt van Twan Reinders en een minuut later schoot Bugra Çetin de 2-0 al binnen. Gomos kreeg een grote kans op een aansluitingstreffer maar verzuimde deze kans te benutten.

Daarna domineerde Hoogeveen de wedstrijd en dat resulteerde in de 32e  minuut in de 3-0, gemaakt door Enrico Schonewille op aangeven van Rik Zwiers. In de 35e minuut werd ook de 4-0 gescoord door B-junior Jai Rijpers. De wedstrijd was toen al eigenlijk gespeeld. Gomos bleek op dat moment al een maatje te klein voor Hoogeveen.

De 2e helft was meer voor de statistieken. Gomos ging nog voor de eretreffer en deed er daar alles aan. Hoogeveen liet de teugels  beetje vieren en Gomos kreeg weer wat mogelijkheden. Toch hield de verdediging van Hoogeveen de nul en Hoogeveen zette uiteindelijk een duidelijke uitslag neer.

In de 68e  minuut scoorde Bugra Çetin uit een scrimmage zijn 2e doelpunt van de avond, 5-0.  In de 71e minuut scoorde Yorno Lunenborg de 6-0. Enrico Schonewille scoorde in de 78e minuut ook zijn 2e doelpunt en bepaalde de eindstand op 7-0.

Hoogeveen was door schorsingen en blessures niet helemaal compleet en als gevolg daarvan stonden enkele talentvolle B-junioren in de basis of vielen in. Hieruit blijkt maar weer dat Hoogeveen als club kijkt naar het talent en ontwikkeling van spelers en ze ook een kans geeft.

Op zaterdag 2 juni 2018 om 16.45 uur speelt Hoogeveen op sportpark van
SC Joure de finale tegen Be Quick 1887 uit Haren, dat uit komt in de 2e divisie en in de halve finale met 6-0 van LAC Frisia ( kampioen van de 4e divisie) won.
We hopen dat u ons JO19-1 met zijn allen komt aanmoedigen en u daar te zien.