Hoogeveen herovert koppositie

Grote zege bij hekkensluiter RKHVV

Verslag: Gerjo Stegeman & Jan Vos - Foto's: Martin van Dijk

HUISSEN – Hoogeveen heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de titelrace. Zelf won het na een moeizame eerste helft met 1-7 bij hekkensluiter RKHVV. Daarnaast zag het de concurrenten punten verspelen. De ploeg van trainer Nico Haak staat hierdoor weer bovenaan. Het heeft één punt voorsprong op DEM, SDO en RKZVC en ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. Volgende week treft het thuis met SDO één van de drie overgebleven concurrenten.

De titeldroom en promotie naar de Derde Divisie begint dan ook steeds realistischer te worden. Wie vooraf had gezegd dat Hoogeveen als promovendus zou meestrijden om de titel zou voor gek zijn verklaard. Men verbaast dan ook vriend en vijand. Van enige druk wil trainer Nico Haak nog niet weten. ‘We zijn alleen maar bezig met punten pakken en kijken van week tot week. Als we dat blijven doen zijn we uiteindelijk kampioen. Maar ook als dat niet lukt is het natuurlijk een geweldig seizoen.’

WEKELIJKS ANDERE BASISOPSTELLING

De prestatie van Hoogeveen is des te knapper, omdat Nico Haak bijna wekelijks met een andere basisopstelling moet starten. Zo ontbraken tegen RKHVV Andy Kreeft (geschorst), Saber Hendriks (geblesseerd) en Sadik Spijodic (studie). Marco Hartman was wel weer van de partij, maar startte op de bank. Levon van Dijk, normaal centrale verdediger, startte in de spits.

De beginfase van de wedstrijd was voor Hoogeveen en via Björn Zwikker en Daniël Manning was men dichtbij de openingstreffer. Daarna werd men wat slordig en werd RKHVV ook gevaarlijk. Dat leidde na een half uur zelfs tot de openingstreffer. Van zo’n 20 meter schoot Danny de Lorijn de bal in de rechter benedenhoek.
Pas in de slotfase van de eerste helft ging het tempo bij Hoogeveen omhoog en dat resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker van Kjelt Engbers na een fraaie steekpass van Björn Zwikker.

VAN DIJK TERUG IN VERDEDIGING

In de tweede helft keerde Levon van Dijk terug in de verdediging en mocht Kjelt Engbers het proberen in de spits. Meteen was hij dichtbij een treffer. Die viel vervolgens alsnog toen Björn Zwikker een vrijetrap fraai in de bovenhoek krulde. Het verzet van de thuisploeg was hiermee gebroken, want vlak daarna schoot Zwikker ook de 1-3 tegen de touwen.

Hoogeveen was los en Twan Berends kopte in de 66e minuut opnieuw raak. Marco Hartman, de topschutter van vorig seizoen, maakte vervolgens ook nog zijn opwachting en scoorde koud in het veld de vijfde treffer. Een andere invaller, Enrico Schonewille, deelde met een treffer ook in de feestvreugd en opnieuw Hartman zorgde twaalf minuten voor tijd voor de 1-7. Vervolgens bleef het arme RKHVV een grotere nederlaag bespaard.

Volgende week speelt Hoogeveen om 14.00 uur thuis de topper tegen SDO.

RKHVV – Hoogeveen: 1-7 (1-1). 30e Danny de Lorijn 1-0, 43e Kjelt Engbers 1-1, 46e en 53e Björn Zwikker 1-2 en 1-3, 66e Twan Berends 1-4, 71e Marco Hartman 1-5, 73e Enrico Schonewille 1-6, 78e Marco Hartman 1-7. Opstelling Hoogeveen: Borgman, Menno Heerkes, Van Dijk, Manning, Tom Heerkes (Roemahlewang), Mohamed, Engbers, Zwikker (Hartman), Kleinheerenbrink, Berends, Reinders (Schonewille).

Man van de wedstrijd: Björn Zwikker